
Bursdagskake for de store




INGREDIENSER
- Kakebunn
- 6 stk egg
- 8 dl sukker
- 450 gr smeltet smør
- 2 dl melk
- 10 dl hvetemel
- 3 ts Freia Vaniljesukker
- 6 ts Freia Bakepulver
- 6 ss Freia Regia Bakekakao
- Sjokoladeglasur
- 3 dl kremfløte
- 400 gr Freia Kokesjokolade 70%
- 50 gr smør
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, kjele, langpanne
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Egg og sukker piskes til eggedosis, det tørre siktes og røres inn vekslevis med melk og smeltet smør. Ha alt i en smurt og melet stor langpanne. Stekes på 190 °C i 35-40 minutter.Sjokoladeglasur
Gi fløten et oppkok og sett den til side, ha i sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet røres blandingen sammen slik at den setter seg. Mykt smør røres i til slutt.
Detalj Tips
Om du mangler noe å pynte kaken med, gjør følgende: Trekk en gaffel på skrå gjennom glasuren. Pass på å trekke i annen hver retning slik at mønsteret ser ut som at det er flettet. Prøv deg frem, og blir det feil, er det bare å glatte ut glasuren igjen med en stekespade og prøve på nytt. Du kan også fine mønstre på kaken med litt ekstra kokesjokolade. Smelt Freia Hvit Dronnningsjokolade i vannbad og ha den over i et kremmerhus. Sprøyt fine bølger langs kaken. Trekk en kniv gjennom bølgene – annen hver gang i hver sin retning. Lag en eller flere bølger – begge gir et flott mønster. Tørk av kniven for hver gang du skal trekke en ny strek. Sett til slutt på bursdagslys på kaken, sølv og gull gir et delikat og pent uttrykk.