Bursdagskake med sjokoladesaus og sjokoladekrem

Bursdagskake med sjokoladesaus og sjokoladekrem

Vil du slå til med en ordentlig staselig bursdagskake bør du velge denne. Oppskriften inneholder en sjokoladsaus med mild Freia Lys kokesjokolade, og sjokoladekrem av Freia Dronning Sjokolade. Så ikke bare ser den utrolig bra ut, den er også utrolig smaksrik og saftig. Nyt, og ta imot skryt!

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 350 gr meierismør
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 3 dl kefir eller rømme
  • 5 stk store egg
  • 450 gr sukker
  • 450 gr hvetemel
  • 1 ts Freia Bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 2 ss Freia Bakekakao
  • Sjokoladesaus:
  • 50 gr Freia Lys kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • Sjokoladekrem:
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 250 gr romtemperert smør
  • 200 gr melis
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 50 gr Freia Bakekakao
  • 400 gr Philadelphia Original ost
  • Pynt:
  • 100 gr Freia Flerfarget Strøssel
  • Du trenger:
  • 1-2 springformer (2 x 20 cm eller 1 x 25 cm), kjele, bolle, spøytepose

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Sett ovnen på 175 grader. Grovhakk kokesjokoladen, og smelt sjokolade og smør sammen i en liten kjele. Rør til sjokoladen har smeltet. Trekk vekk fra varmen og rør inn kefir. Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Vend inn sjokoladesmøret. Rør det tørre sammen i en egen bolle og sikt i røren. Vend inn. Smør to former på 20 cm eller 1 form på 25 cm. Fordel røren likt mellom formene og stek midt i ovnen i ca 50 minutter til kakene er gjennomstekte. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og størrelsen på formen. Test kakene med en grillpinne, fyrstikk eller strikkepinne. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken ferdigstekt. Avkjøl i formene.
  2. Sjokoladesaus:

    Grovhakk den lyse kokesjokoladen. Varm opp fløten til den ryker. Trekk vekk fra varmen og ha sjokoladen i. La stå i et par minutter før du rører sjokoladen ut i fløten. Del kakebunnene i to og legg den første bunnen opp på et fat. Ha deler av den lyse sjokoladesausen over bunnen. Legg den neste bunnen oppå og gjenta til alle bunnene ligger på hverandre med et lag lys sjokolade i mellom. Sett kaldt.
  3. Sjokoladekrem:

    Grovhakk kokesjokolade og smelt over vannbad. La avkjøle til romtemperatur. Pisk smør, melis og vaniljesukker til en lys og luftig krem. Pisk inn kakao og Philadelphia. Pisk til slutt inn den smeltede sjokoladen. Fordel kremen jevnt ut over kaken, sprøyt små topper langs kanten og dryss på kakestrø.

Detalj Tips

På bildet er det brukt 2 X 20 cm former for å få ekstra høyde på kaken.

Sjokoladesaus: Hvis du liker en litt mer bitter kakaosmak kan du erstatte Freia Lys kokesjokolade med Freia 70% Kokesjokolade.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323