Dronningens favorittkake
Dette er sjokoladekaken du virkelig imponerer selskapet med, og det beste av alt: Dronningens Favorittkake er enkel å lage! Med saftig sjokoladebunn, laget med ekte, fyldig Freia Dronning Sjokolade, og frisk ostekrem, er denne kaken er uslåelig kominasjon. En sjokoladekake, som er en dronning verdig!
INGREDIENSER
- Bunn
- 50 gr Freia Regia Bakekakao
- 2 dl vann , kokende
- 125 gr Freia Dronning Sjokolade
- 100 gr smør
- 250 gr sukker , brunt
- 2 stk egg
- 175 gr hvetemel
- 1 ts Freia Bakepulver
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Hvit frosting
- 600 gr Philadelphia Original
- 113 gr smør
- 500 gr melis
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Pynt
- 1 pk Freia Dessertsjokolade
- 200 gr Freia Kokesjokolade 70% til hjemmelaget pynt
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Kle kakeformen med bakepapir.Hakk sjokolade og tilsett kokende vann.Rør til alt er flytende.
Pisk sammen smør og brunt sukker.
Pisk eggene lett og bland sammen med det tørre.
Rør inn den smeltede sjokoladen i smørblandingen.
Kaken stekes på 160 °C i 60-70 minutter.
Hvit frosting
Pisk sammen Philadelphia, smør, vaniljesukker og melis til det blir en jevn krem (pisk i ca. 5 minutter).Denne kremen kan gjerne stå en halv time i kjøleskap for å bli lettere å smøre utover kaken.
Pynt
Pynt med diverse sjokolade eller lag egen sjokoladepynt:- Bruk et kremmerhus av matpapir å ha smeltet sjokolade i dette. Tegn eller form med den smeltete sjokoladen på et stensilark. Legg den i kjøleskapet så sjokoladen blir helt kaldt og stiv.Brekk formene forsiktig av overheaden og pynt kaken.