Freia dobbel pavlova med sjokolade

Freia dobbel pavlova med sjokolade

Pavlova med deilig Freia kokesjokolade! Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnene i store lufttette bokser i romtemperatur. Pynt med krem og smeltet sjokolade rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

Total Time2 T 10 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Marengs:
  • 6 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 4 dl sukker
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 1.5 ss maizena
  • 2 ts sitronsaft
  • Sjokoladefyll:
  • 100 gr smeltet Freia Dronning Sjokolade
  • 2 ss Freia Bakekakao
  • Krempynt:
  • 6 dl kremfløte
  • 6 dl vaniljekrem
  • 1 boks hermetiske pærer
  • 100 gr grovhakket Freia Dronning Sjokolade
  • 200 gr smeltet Freia 70% Kokesjokolade
  • Valgfri pynt:
  • 1 pose Freia M Peanøtt
  • 1 pose Freia Daim Småbiter
  • Du trenger:
  • elektrisk vips eller kjøkkenmaskin , glass- eller metallbolle, stekebrett, bakepapir, litermål, vekt, sikt

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Forvarm ovnen til 225 grader. Visp eggehviter og salt til ett hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det vispes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft. Fordel røren mellom to bakebrett med bakepapir og form marengsen til to like store sirkler med en fordypning midten der du kan legge fyll senere. Hell 2 ss smeltet sjokolade i en tynn stråle på hver marengs og dryss over kakao med en fin sikt eller tesil. Sett stekeplatene i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 50 minutter og skru av ovnen. Hvis ovnen din har sterk overvarme kan det være lurt å bytte plass på de to platene etter halve steketiden. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald med ovndøren lukket.

  2. Krempynt:

    Visp fløten til krem og visp inn vaniljekrem. Ha en av marengsbunnene på ett kakefat og legg på halvparten av kremen. Ha godt med hermetiske pærer i båter, smeltet sjokolade, grovhakket sjokolade og annet godt fra Freia. Legg den andre marengsen oppå og gjenta med krem, frukt og sjokolade. Server og motta applaus!

Detalj Tips

Hvis du vil, kan du lage denne som en enkel pavlova. Da kan du bruke røren til å lage én stor eller halvere oppskriften.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323