Freia Dronningkake med bringebær

Freia Dronningkake med bringebær

Her er kaken for deg som elsker sjokolade, lag på lag med sjokoladekake og deilig myk sjokoladekrem. For sjokoladeelskerne der ute blir det ekstra godt med smeltet sjokolade på toppen. Du velger selv om du vil ha 3 eller 4 lag. En sjokoladekake som er en dronning verdig.

Total Time2 T 10 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 7 stk egg
  • 300 gr sukker
  • 150 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 210 gr meierismør
  • 3 ts Freia Bakepulver
  • 1.5 ts Freia Vaniljesukker
  • 210 gr hvetemel
  • Glasur: Sjokoaldekrem
  • 100 gr melis
  • 225 gr smør romtemperert
  • 150 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 1 ss krutt sterk, kald espresso / 1 ts instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann, så avkjøl
  • Glasur: Sjokoladesaus
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • Pynt:
  • 1 eske friske bringebær
  • 3 dl bringebærsyltetøy til montering
  • Du trenger:
  • elektrisk vips eller kjøkkenmaskin , bolle, slikkepott, springform 20 cm eller 24-26 cm, litermål, vekt, sikt, sprøytepose

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Sett ovnen på 175 grader, og smør to springformer på 20 cm diameter, eller en større form på 24-26 cm. Jo smalere former du bruker, jo høyere blir kaken. Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter. Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmøret og vend forsiktig men godt sammen, så det ikke er noen luftlommer i røren med mel. Hell i formene/formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor store formene er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved å stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer tørr ut, må kaken steke lenger. Avkjøl.
  2. Glasur, Sjokoaldekrem:

    Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe, kaffen må være avkjølt. Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Glasur, Sjokoladesaus:

    Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la stå i et par minutter og rør til en slett saus. Avkjøl noe, men bruk den ganske raskt så den ikke stivner før du bruker den.
  4. Pynt:

    Skjær de to mindre kakebunnene i to på langs, eller den store i tre. Ha den ene bunnen på kakefat og smør ut syltetøy. Legg et lag med sjokoladekrem. Hold kremen 1-2 cm innenfor kanten, for kremen presses ut mot kanten når resten av kaken kommer oppå. Gjenta med bunner, syltetøy og krem, og avslutt med et lag krem på toppen. Sprøyt noen topper med krem langs kanten og ha et bringebær på hver topp. Hell litt sjokoladesaus over kanten.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323