Freia Dronningkake med vaniljekrem og friske bær
INGREDIENSER
- Kakebunnene
- 255 gr hvetemel
- 425 gr sukker
- 1 ts Freia Bakepulver
- 2 ts natron
- 1 ss vaniljesukker
- 0.25 ts salt
- 2.5 dl sterk kaffe
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 100 gr smeltet smør
- 2.5 dl Biola
- 2 store egg
- Krem
- 3 dl kald kremfløte
- 300 gr kald mascarpone
- 100 gr melis
- 1 vaniljestang
- Pynt
- bringebær , blåbær, jordbær
- sitronmelisse , mynte eller spiselige blomster
FREMGANGSMÅTE
Slik lager du kakebunnene: Forvarm ovnen til 175 grader. Sikt alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Brekk sjokoladen i biter, ha i en bolle og hell varm kaffe over. Rør til sjokoladen er smeltet. I bollen har du så biola, smelta smør og egg. Pisk det lett sammen og hell over det tørre. Bland til en glatt røre. Røren er ganske tynn.
Fordel tre 20 cm runde former og stek i ca 30 minutter til en testpinne kommer ut tørr. La kakene sette seg litt før du tar dem ut av formen og avkjøler helt. (Disse egner seg veldig godt til frysing og holder seg saftige lenge, så kan gjerne lages en dag eller to i forveien. Pakk i såfall godt inn i plast.)
Slik lager du kremen: Rør sammen mascarpone, frø fra vaniljestangen og melis. tilsett kremfløte og pisk til du får en fluffy krem.
Når kakene er helt avkjølt legger du godt med krem mellom lagene og topper med masse friske bær, spiselige blomster og grønne blader av mynte eller sitronmelisse.