Freia Hipp Hurra sjokoladekake med bær
Vil du slå til med en ordentlig staselig sjokoladekake til 17.mai bør du velge denne. Perfekt for den som ikke er så glad i bløtkake, ikke bare ser den utrolig bra ut, den er også ganske lett å lage. Nyt, og ta imot skryt!
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 16
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn:
- 6 stk egg
- 220 gr sukker
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 75 gr hvetemel
- 4 ss Freia Bakekakao
- Sjokoladesaus:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- 1 dl kremfløte
- Pynt:
- 5 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 1 pk friske jordbær
- 1 pk friske blåbær
- 1 pk friske bringebær
- frisk mynte (kan sløyfes)
- Du trenger:
- springformer (2 x 20 cm eller 1 x 25 cm), kjele, bolle, elektrisk visp
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis, mens du smelter sjokoladen over vannbad. Eggene kan piskes lenge til sjokoladen er klar. Rør det tørre sammen i en bolle og sikt inn i eggedosisen. Vend forsiktig sammen, og vend til slutt inn sjokoladen. Smør to former på 20 cm eller en form på 25 cm. Sett midt i ovnen i ca 25 min. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og størrelsen på formen. Test kakene med en grillpinne, fyrstikk eller strikkepinne. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken ferdigstekt. Avkjøl i formene.Sjokoladesaus:
Varm opp 1 dl fløte til den ryker, og grovhakk sjokoladen. Trekk kjelen vekk fra varmen og hell sjokoladen i fløten. La stå i noen minutter, så rører du sjokoladesausen slett.Pynt:
Pisk kremfløte og melis til en ganske fast krem. Rens bær. Skjær kakebunnene i to og ha saus på bunnen. Ha krem på, men 2 cm fra kanten. Tyngden av bær og resten av kaken vil presse kremen nærmere kanten. Ha på rikelig med bær og gjenta med neste bunn. Avslutt med sjokoladesaus, krem og pene bær.
Detalj Tips
På bildet er det brukt 2 X 20 cm former for å få ekstra høyde på kaken.
Sjokoladesaus: Hvis du liker en litt mer bitter kakaosmak kan du erstatte Freia Dronning Sjokolade med Freia 70% Kokesjokolade.