Freia Ostekake med bringebærgele

Freia Ostekake med bringebærgele

Total Time7 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunnene
  • 50 gr smør
  • 50 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 0.75 dl hvetemel
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • Krem og gelelokk
  • 2 Freia Bringebærgelé (1 til kremen, 1 til gelelokk)
  • 2.5 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 200 gr Philadelphia Original
  • 120 gr melis
  • 1 boks seterrømme
  • 2 ts vaniljesukker
  • Pynt
  • 1 kurv bringebær
  • sitronmelisse , mynte eller spiselige blomster

FREMGANGSMÅTE

  1. Slik lager du bunnen: Her kan du bruke vanlig kjeksbunn, eller gjør denne lille vrien og bruk sjokoladekake eller sjokoladekjeks til bunn. Sjokolade smaker kjempegodt sammen med bringebær og gir en ekstra god smak til kaken. Vi har laget en tynn brownie som gir en seig og smakfull bunn til denne ostekaken.

  2. Smelt smør og sjokolade sammen. Sikt det tørre ned i sjokoladeblandingen. Tilsett egg og bland godt. Ha i en springform med bakepapir i bunnen. Stek på 170grader i ca 15 min. La kaken avkjøles helt før ostemassen helles på!

  3. Slik lager du ostekremen: Start med 1 pakke gele. Lag geleen som anvist på pakken med KUN med 2,5 dl vann. La den kjøle ned til romtemperatur.

  4. Pisk krem av kremfløten. Ha kremost, melis, rømme og vaniljesukker i en bolle og pisk til luftig krem. Tilsett fløtekremen i ostemassen. Rør slik at det blander seg godt.

  5. Hell i gele og rør godt.

  6. Ha ostekremen over browniesbunnen og sett kaken i kjøleskapet i en halvtime så ostemassen setter seg litt. Mens den kjøler seg ned lager du gele nr 2. Lag geleen som anvist på pakken med KUN med 3 dl vann. (Tips: Bruk en slikkepott og rør rolig i gryten. Ikke pisk. På den måten får du en helt blank gele som ser fantastisk ut på toppen av kaken.) La den kjøle ned til romtemperatur, før du forsiktig øser den over kaken så det fordeler seg jevnt.

  7. Pass på at kaken står på et jevnt underlag slik at geleen blir fin og jevn i overflaten. La stå på kjøl i minimum 5 timer. Bruk en kniv og skjær kaken løs rundt gelekanten før du forsiktig åpner randformen og får kaken ut av formen. Pynt med friske bær og sitronmelisse eller mynte på toppen.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323