Freia Pinnsvinkake

Freia Pinnsvinkake

Pinnsvinkake! En garantert suksess i barnebursdagen. Selve kaken er en saftig sjokoladelangpanne som skjæres i 2, stables oppå hverandre og forvandles til et sjarmerende pinnsvin.

Total Time2 T 10 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 6 stk egg
  • 500 gr sukker
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 450 gr smør
  • 3 ts Freia Bakepulver
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 600 gr hvetemel
  • 5 ss Freia Bakekakao
  • 4.5 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • Glasur:
  • 750 gr melis
  • 450 gr smør romtemperert
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • Pynt:
  • 1 eske Freia Melkehjerter
  • 1 pose Freia Non Stop
  • 300 gr Freia sjokolade (lys, mørk og hvit)
  • Du trenger:
  • elektrisk vips eller kjøkkenmaskin , bolle, slikkepott, 2 langpanner, litermål, vekt, sikt

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Sett ovnen på 180 grader. Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og rør alt godt sammen. Rør til slutt i sjokoladesmøret. Smør to langpanner på 30x40 cm eller en stor langpanne som hører til ovnen. Her er det ønsket høyde på pinnsvinet og hva du har i skapet som bestemmer. Legg bakepapir i bunnen og hell røren i formen. Glatt ut overflaten og sett i ovnen. Steketiden varierer etter størrelse på formen så sjekk kaken med en grillpinne eller fyrstikk etter 35 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. En form på 30x40 cm trenger 45-50 minutter. Avkjøl opp ned på en rist.
  2. Glasur:

    Lag sjokoladekremen ved å smelte sjokolade over vannbad. Pisk smør og melis luftig og pisk inn sjokoladen.
  3. Pynt:

    Hvis du har brukt en stor langpanne kan du dele kaken i to på tvers. Hvis du har brukt to mindre former hvelver du de ut av formen og tar av bakepapiret. Ha den ene bunnen på et kakefat eller fjøl og smør et lag krem oppå kaken. Sett den andre bunnen oppå. Tegn opp med en kniv oppå den øverste kaken en dråpeform som gir pinnsvinet en litt spiss nese på den ene langsiden, og en rund og god rompe på den andre. Skjær gjennom de to kakene etter formen du har tegnet opp og skjær i den øverste bunnen for å runde av formen rundt hele pinnsvinet. Få den til å skrå ned mot nesen. Smør et tynt lag med sjokoladekrem ut over hele pinnsvinet for å feste alle smuler. Sett i kjøleskapet i 10 minutter. Ha mer krem på kaken og smør jevnt ut. Skjær rikelig med sjokolade på skrå og stikk den butte delen ned i kaken så sjokoladen fremstår som pigger. Ha mindre pigger ned mot ansiktet. Stikk store firkantede sjokoladebiter under pinnsvinet så den får føtter. Sett hjertesjokolade på hodet så den får ører, og en liten trekantet sjokoladebit som nese. Non Stop passer fint til øyne. Lek deg fram med pynt til du har et fint eller sjarmerende dyr. Ikke glem at den smaker like godt uansett hvordan den blir seende ut!

Detalj Tips

Hvis du ønsker en mørkere sjokoladeglasur kan du piske inn litt Freia bakekakao. Et par spiseskjeer kald espresso er også veldig godt.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323