Freia Storkekake
1 T 15 MIN
Middels
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 5 stk egg
- 6.5 dl sukker
- 3.5 dl melk
- 300 gr smør
- 6.5 dl mel
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 2 ts Freia Bakepulver
- 5 ss Freia Regia Bakekakao
- Hvit sjokoladekrem
- 180 gr Freia Hvit sjokolade
- 200 gr smør (temperert)
- 2 stk egg
- 160 gr melis
- Mørk Dronning sjokoladeglasur
- 100 gr smør
- 1 ss sirup
- 1 ss konjakk eller sterk kaffe
- 150 gr Freia Dronning Sjokolade
- Du trenger blant annet
- bolle , springform, bakepapir, kniv, visp, stekespade
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn
Forvarm stekeovn til 180 °C. Rør sammen egg og sukker. Tilsett melken og smøret vekselvis med det tørre til røren blir glatt. Hell røren i en springform (24-26 cm) med bakepapir i bunnen. Sett inn kantene på formen med smør. Stek kaken i midten av ovnen i 45-50 min. Stikk en tynn pinne i kaken for å se om den er ferdig. Avkjøles helt før kaken deles i tre lag.Hvit sjokoladekrem
Finhakk den hvite sjokoladen og smelt den forsiktig i vannbad. Pisk smøret hvitt. Pisk egg og melis luftig. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen, og vend så inn det piskede smøret. La den avkjøle litt før kremen legges mellom de to lagene i kaken. Sett kaken til avkjøling før glasuren helles over.Mørk Dronning sjokoladeglasur
Varm opp smør, sirup og konjakk (kaffe). Ta kjelen til side og tilsett finhakket sjokolade, la den smelte. Rør det hele sammen fra midten av kjelen med en slikkepott til glasuren er glatt. Legg en rist på et bakebrett. Sett sjokladekaken på en risten, hell glasuren over, glatt toppen av kaken med en stekespade. La glasuren renne av seg og stivne litt før du setter den over på et serveringsfat. Pynt med resten av den hvite sjokoladekremen, Freia dessertsjokolade og Freia Hvit sjokolade.