Glutenfri kake med karamell og M

Glutenfri kake med karamell og M

Glutenfri kake som er proppfull av smak og langt fra kjedelig. Med sin uslåelige kombinasjon av salte peanøtter og søt, myk karamellsjokolade, er denne kaken garantert en hit blant de fleste.

Total Time2 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn
  • 300 gr lyst glutenfritt mel
  • 225 gr sukker
  • 40 gr Freia Bakekakao
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 125 dl nøytral olje
  • 325 gr vann
  • 1 ss 7% eddik
  • Peanøttkrem
  • 200 gr sukker
  • 75 gr vann
  • 100 gr eggehviter
  • 200 gr peanøttsmør - fint
  • Pynt
  • 200 gr Freia M
  • 100 gr Freia Smil
  • Du trenger
  • 2 springformer á 22 cm, bolle, slikkepott, bakepapir, kjøkkenmaskin med piskeris, kniv, palettkniv

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunn

    Bland sammen alt det tørrre. Bland sammen alt det våte. Bland alt sammen, og rør bare til det akkurat kommer sammen og er klumpfritt. Hell over i to godt smurt springformer og stek på 190 °C i 35 minutter. Avkjøl bunnene.
  2. Peanøttkrem

    Pisk eggehvitene halvstive i kjøkkenmaskin med piskeris. Kok opp sukker og vann og kok til 121 °C, hell så den varme laken forsiktig over hvitene og pisk videre til massen er romtemperert. Bland marengsen sammen med peanøttsmør.
  3. Pynt

    Legg peanøttkremen på den ene bunnen, dryss på halvparten av hakket M og knust Smil. Legg på den andre kakebunnen og ha resten av kremen på toppen.Pynt med resten av M og Smil.

Detalj Tips

Bytt gjerne ut Smil og M med annen Freia sjokolade om ønskelig.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323