
Goro med nougatfyll
 45 MIN
45 MIN Middels
Middels SERVERER 40
SERVERER 40 SKRIV UT
SKRIV UTINGREDIENSER
- Goro:
- 2 eggeplommer
- 1.25 dl kremfløte
- 175 gr sukker
- 300 gr saltet smør , romtemperert
- 400 gr hvetemel
- 0.5 ts kardemomme
- Nougat-fyll:
- 160 gr hasselnøttsmør , mandelsmør eller peanøttsmør
- 40 gr melis (2 ss)
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- Dekor:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
FREMGANGSMÅTE
- Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og kardemomme. 
- Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen. 
- Sett deigen kjølig i ca. 30 minutter. 
- Form deigen til en tykk leiv, og kjevle ut til ca. 2 -3 mm tykkelse. 
- Skjær ut firkanter som passer til gorojernet. 
- Stekes gylne. Ikke legg for mye press på gorojernet, for da kan goroen miste formen. 
- Ta ut og avkjøl. 
- Finhakk sjokoladen og smelt den i et vannbad. 
- Tilsett melis og nøtte-smøret og rør det godt sammen. 
- Legg nougaten i kjøleskapet til den begynner å stivne. 
- Smør et lag nougat ut på en goro og legg en ny goro på toppen. 
- Sett i kjøleskap til nougaten stivner. 
- Ta ut goroen og bruk en sag-kniv/brødkniv til å kutte goroen i to. 
- Smelt sjokoladen i et vannbad. 
- Dypp halve goroen i sjokolade og legg på et bakepapir. 
- Sett i kjøleskap til sjokoladen stivner. 








