
Gulrotkake




INGREDIENSER
- Kakebunn
- 4 stk egg
- 270 gr sukker
- 180 gr hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ts Freia Bakepulver
- 1.5 dl olje
- 3 dl revne gulrøtter
- 1 pk Freia Apsikat
- Glasur
- 85 gr Philadelphia Light
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 50 gr smør /margarin
- 125 gr melis
FREMGANGSMÅTE
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, Freia Vaniljesukker og Freia Bakepulver. Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter og Freia Apsikat. Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190 °C i ca 45-60 minutter). Avkjøl på rist. Rør sammen glasuren og pynt gjerne med Freia Apsikat.