Gulrotkake med sjokolade
Dette er en spennende variant av gulrotkake, med krydder og biter av Freia kokesjokolade 70%, som smelter i en fei. Gulrøttene i oppskriften gjør kaken ekstra saftig, og kremosten i glasuren gjør den frisk og god. Nyt!
1 T 20 MIN
Middels
SERVERER 10
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 4 stk egg
- 270 gr sukker
- 360 gr hvetemel
- 2 ts natron
- 100 gr Freia Kokesjokolade 70%
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ts Freia Bakepulver
- 1.5 dl neutral matolje
- 3 dl revne gulrøtter
- Glasur
- 100 gr Philadelphia Original
- 60 gr romtemperert smør
- 4 dl melis
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Freia Kokesjokolade 70%
FREMGANGSMÅTE
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, Freia Vaniljesukker og Freia Bakepulver.
Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter og Kokesjokolade i biter.
Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter). Stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190 °C i ca 45-60 minutter). Avkjøl på rist.
Glasur
Rør sammen alle ingredienser og pynt med Kokesjokolade i biter og evt. med appelsinstrøssel.