Halloweenkake
INGREDIENSER
- Kakebunner:
- 100 gr smør
- 3 dl sukker
- 2 store egg
- 2 dl kulturmelk
- 2 ts Freia Bakekakao
- 1 ts eddik
- 1 ts natron
- 4.5 dl hvetemel
- 4 ss oransje gelefarge (evt bland rød og gul)
- Mørk sjokoladesmørkrem:
- 75 gr Freia Bakekakao
- 1.5 dl varm kaffe eller vann
- 250 gr sukker
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade i biter
- 200 gr smør
FREMGANGSMÅTE
Kakebunner:
Rør smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene ett av gangen. Ha i melk og kakao.
Bland ut natronen i eddik før du tilsetter det i deigen. Ha i melet og bland til en jevn røre før du har i konditorfargen. Når den er knall oransje er den ferdig. Det trengs mye farge. Fordel røren i to runde former på ca 20 cm og stek nederst i ovnen på 175 C i ca 25 min. La kakene hvile ca 15 min i formen før du hvelver dem på en rist. La kakene kjøle seg helt ned før du har på smørkremen.
Mørk sjokoladesmørkrem:
Varm opp vann/kaffe, kakao og sukker på medium varme til alt sukkeret er smeltet.
Ta gryten av varmen og kjøl litt ned før du rører inn sjokoladen.
Sett sirupen til side og kjøl til romtemperatur.
Tips: Hell over i en langpanne for raskere nedkjøling
Smøret piskes hvitt før du tilsetter sirupen og rører til fargen er jevn og mørkebrun. Husk å skrape ned fra sidene et par ganger for å få alt smøret blandet inn.
Legg et lag smørkrem mellom bunnene og kle hele kaken med et jevnt lag av den mørke
Spindelvev
10 store marshmallows
Ha marshmallows I en skål som rommer det dobbelte. Ha i mikrobølgeovn i 30 sekunder til marshmallowsen er smeltet. Rør med en slikkepott til det former seg slimete tråder. Bruk hendene og trekk ut et spindelvev som du legger over kaken.
Pynt med edderkopper laget av M og smeltet mørk sjokolade.
Tips: har du ikke mikro, kan du smelte over vannbad
Detalj Tips
Glasur til edderkoppbeina kan lages av smeltet kokesjokolade, eller en tykk melisglasur (1 eggehvite, ¼ sitronsaft og 3,5 dl melis) hvor du blander inn litt smeltet sjokolade for en mørk farge.