Halloweenkake

Halloweenkake

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 14
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunner:
  • 100 gr smør
  • 3 dl sukker
  • 2 store egg
  • 2 dl kulturmelk
  • 2 ts Freia Bakekakao
  • 1 ts eddik
  • 1 ts natron
  • 4.5 dl hvetemel
  • 4 ss oransje gelefarge  (evt bland rød og gul)
  • Mørk sjokoladesmørkrem:
  • 75 gr Freia Bakekakao
  • 1.5 dl varm kaffe  eller vann
  • 250 gr sukker
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade  i biter
  • 200 gr smør

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunner:

    Rør smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene ett av gangen. Ha i melk og kakao.

    Bland ut natronen i eddik før du tilsetter det i deigen. Ha i melet og bland til en jevn røre før du har i konditorfargen. Når den er knall oransje er den ferdig. Det trengs mye farge. Fordel røren i to runde former på ca 20 cm og stek nederst i ovnen på 175 C i ca 25 min. La kakene hvile ca 15 min i formen før du hvelver dem på en rist. La kakene kjøle seg helt ned før du har på smørkremen.

  2. Mørk sjokoladesmørkrem:

    Varm opp vann/kaffe, kakao og sukker på medium varme til alt sukkeret er smeltet.

    Ta gryten av varmen og kjøl litt ned før du rører inn sjokoladen.

    Sett sirupen til side og kjøl til romtemperatur.

    Tips: Hell over i en langpanne for raskere nedkjøling

    Smøret piskes hvitt før du tilsetter sirupen og rører til fargen er jevn og mørkebrun. Husk å skrape ned fra sidene et par ganger for å få alt smøret blandet inn.

    Legg et lag smørkrem mellom bunnene og kle hele kaken med et jevnt lag av den mørke

  3. Spindelvev

    10 store marshmallows

    Ha marshmallows I en skål som rommer det dobbelte. Ha i mikrobølgeovn i 30 sekunder til marshmallowsen er smeltet. Rør med en slikkepott til det former seg slimete tråder. Bruk hendene og trekk ut et spindelvev som du legger over kaken.

    Pynt med edderkopper laget av M og smeltet mørk sjokolade.

    Tips: har du ikke mikro, kan du smelte over vannbad

Detalj Tips

Glasur til edderkoppbeina kan lages av smeltet kokesjokolade, eller en tykk melisglasur (1 eggehvite, ¼ sitronsaft og 3,5 dl melis) hvor du blander inn litt smeltet sjokolade for en mørk farge.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323