Halloweenkake
INGREDIENSER
- Kakebunn:
- 100 gr Freia Lys kokesjokolade
- 2 ss Freia Bakekakao
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ts Freia Bakepulver
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 250 gr smør
- 5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 3 dl kefir
- 3 ss kaffe (valgfritt)
- Glasur:
- 3 ss Freia Bakekakao
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 250 gr smør
- 8 dl melis
- 3 ss kaffe
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smør og kokesjokolade på svak varme og sett til side. Rør godt sammen.
Pisk egg og sukker til eggedosis, og pisk inn smør- og sjokoladeblandingen.
Vend inn resten av ingrediensene og hell røren i en smurt kakeform på ca 25 cm.
Stek kaken i 45-50 minutter og la den avkjøles helt før den deles i tre lag.
Glasur:
Smelt smøret, rør inn bakekakao, vaniljsukker, melis og kaffe. Rør rundt til glasuren har ønsket konsistens.
Smør glasuren utover kaken.
Detalj Tips
Pynt kaken med hva du vil, vi har bruk melis til å lage spindelvev og Non Stop med sjokoladeglasur for å lage edderkopper.
Glasur til edderkoppbeina kan lages av smeltet kokesjokolade, eller en tykk melisglasur (1 eggehvite, ¼ sitronsaft og 3,5 dl melis) hvor du blander inn litt smeltet sjokolade for en mørk farge.