![Idalux](http://images-tastehub.mdlzapps.cloud/images/b2c4d4b3-76a4-4fed-a1d5-bf1d536ef0c9.jpg)
Idalux
![Total Time](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/144xZ9iIopltRvvirJD2iv/20518412d9370a3ca78bcacaa18fbc9a/Timer.png?fm=webp&q=80)
![Middels](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2w5DKUZss5CIxmzWu5QvMQ/df4ac47d1007436455ee531e21c3d754/Candle2.png?fm=webp&q=80)
![Serverer](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/6719Q69Q4dOo2athq05PL6/a41ddc54536b7e9a9d5c9aec456ae5fc/Serves.png?fm=webp&q=80)
![Print Recipe](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/op345EcOL4mmQjZNRoeoy/910aef4f7f04a68f4d29dfc0adb5941e/Print.png?fm=webp&q=80)
INGREDIENSER
- Bunn
- 4 stk eggehvite (r)
- 60 gr sukker
- 160 gr hasselnøttkjerner
- 100 gr melis
- 2 ts Freia Regia Bakekakao
- Sjokolademousse
- 300 gr Freia Dronning Sjokolade
- 150 gr smør osaltet
- 3 stk gelatinplate r
- 4 stk eggeplomme (r)
- 6 stk eggehvite (r)
- 100 gr sukker
- Marengspinner
- 2 stk eggehvite (r)
- 30 gr sukker
- 30 gr melis
- 1 ss Freia Regia Bakekakao
- Du trenger blant annet
- springform 24-26 cm
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Grovhakk hasselnøttene i en foodprosessor med melis og kakao. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Fyll massen i en springform med bakepapir i bunnen. Stek kaken i 30 minutter på 175 °C.Sjokolademousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i 1 dl kokende vann. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så godt inn vannet med gelatinen. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend først 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, vend så inn resten. Fjern bakepapiret fra nøttebunnen og legg bunnen tilbake i formen. Fyll i sjokolademousse. Sett kaken i fryseren i 2½ time. Ta ut kaken og skjær med en skarp kniv langs kanten. La den stå i kjøleskapet til du skal bruke den.Marengspinner
Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn melis og kakao. Ha blandingen i en sprøytepose med en tyll/tupp på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir og stek dem på 150 °C i ca. 30 minutter. Stengene stivner når de blir avkjølt. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke dem. Knekk dem opp i biter og pynt rundt kaken. Server gjerne med jordbærconsommé.