Isbombe med sjokolade og marengs

Isbombe med sjokolade og marengs

En imponerende dessert som garanterer en vellykket avslutning på festmåltidet. Fluffy marengs, luftig sjokladekakebunn som omslutter en fløyelsmyk is med kraftig sjokoladesmak, friske bær og deilige sjokoladebiter. Vi må ha kommet til desserthimmelen!

Total Time6 T 30 MIN
VanskeligVanskelig
ServererSERVERER 14
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 50 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 130 gr olje
  • 220 gr sukker
  • 300 gr egg (6 stk)
  • 100 gr mel
  • 30 gr Freia Regia Bakekakao
  • 10 gr Freia Bakepulver
  • Isparfait:
  • 6 stk eggeplommer
  • 75 gr sukker
  • 40 gr vann
  • 250 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 5 dl fløte
  • 50 gr friske bringebær
  • 50 gr Freia Selskaps Sjokolade , hakket
  • Marengs:
  • 200 gr sukker
  • 75 gr vann
  • 100 gr eggehviter
  • Du trenger:
  • springform 26 cm, bolle ca. 20 cm, bakepapir, kjøkkenmaskin med piskeris, slikkepott, sikt, termometer, kjele, kniv, plastfolie, evt. sprøytepose med tyll

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn:

    Smelt sjokolade og olje i en bolle over vannbad. Avkjøl litt. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre, ha i olje/sjokolade og rør det lett sammen. Ha i godt smurt form, stek på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl.
  2. Isparfait:

    Pisk eggeplommer i kjøkkenmaskin. Kok opp sukker og vann til 121 °C, og spe den varme laken sakte inn i eggeplommene under pisking. Pisk til massen er romtemperert. Smelt sjokolade i vannbad. Avkjøl litt. Pisk fløte til krem i en ny bolle. Bland smeltet sjokolade i eggedosisen, bland så inn kremen. Bland til sist inn bær og hakket sjokolade. Ta en bolle (ca.20 cm) og dekk den inni med plastfolie. Del bunnen i tre like lag. Dekk sidene og bunnen av bollen med sjokoladekakebunn, her må det kuttes og lappes! Hell så parfait over til bollen er nesten full. Dekk parfaiten også med sjokoladekakebunn, slik at den er helt “kapslet” inn. Sett det hele i fryseren, min. 4 timer før servering.
  3. Marengs:

    Pisk eggehvitene halvstive i en kjøkkenmaskin. Kok opp sukker og vann og kok til 121°C, hell den varme laken forsiktig over hvitene og pisk videre til massen er romtemperert. Hvelv ut parfaiten av bollen og fjern plastfolien. Dekk isbomben helt med marengs, enten med en slikkepott eller sprøyt mønster med sprøytepose og tyll. Brenn raskt av med en ski- eller crème brulée brenner. Server!

Detalj Tips

Lag parfaiten i god tid før selskapet, gjerne flere dager. Kun marengs må lages rett før servering.

Lag individuelle små isbomber til hver gjest isteden for en stor.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323