Julemuffins med pepperkake og Dronning sjokolade
INGREDIENSER
- Til kakene:
- 75 gr smør
- 75 gr Freia Dronning Sjokolade
- 0.5 ts Freia Vaniljesukker
- 0.5 ts kanel
- 3 dl mel
- 0.5 dl Freia Bakekakao
- 0.5 ts natron
- 1 ts Freia Bakepulver
- 2.5 dl sukker
- 1 stort egg
- 0.5 dl sterk kaffe
- 1.5 dl skummet kulturmelk (kan erstattes med melk)
- 10 stk pepperkaker
- Til kremen:
- 200 gr Philadelphia Original
- 100 gr mykt smør
- 100 gr melis
- 0.5 dl kremfløte
- 5 stk pepperkaker (knust eller blendet til pulver)
- 0.5 ts kanel
FREMGANGSMÅTE
Slik lager du kakene: Varm ovnen til 175 °C. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett eller i en langpanne.
Smelt smøret sammen med sjokoladen, tilsett vanilje og kanel og la det avkjøle seg litt.
Sikt i mel, kakao, natron, bakepulver og sukker i en stor skål.
Visp egget lett sammen med kulturmelken i en liten skål.
Bland kaffen med sjokolade smøret.
Ha alt det våte i skålen med det tørre og rør til en glatt røre.
Fordel røren jevnt i muffinsformene, men pass på å ikke fylle for mye, ca 2/3 full.
Knus pepperkakene til småbiter og fordel litt oppi hver form. Du trenger ikke dytte dem ned i røren.
Slik lager du Pepperkakekrem: Bruk en mixmaster eller kjøkkenmaskin og rør sammen smør, kremost og melis. Mix inn kanel.
Så har du i fløten og pisker til passe konsistens. Tilsett evt litt mer fløte hvis den blir for fast.
Vend inn pepperkakesmulene til sist.
Pynt med strøssel, eller en liten pepperkakemann av sjokolade.