
Julemuffins med pepperkake og Dronning sjokolade
 40 MIN
40 MIN Middels
Middels SERVERER 12
SERVERER 12 SKRIV UT
SKRIV UTINGREDIENSER
- Til kakene:
- 75 gr smør
- 75 gr Freia Dronning Sjokolade
- 0.5 ts Freia Vaniljesukker
- 0.5 ts kanel
- 3 dl mel
- 0.5 dl Freia Bakekakao
- 0.5 ts natron
- 1 ts Freia Bakepulver
- 2.5 dl sukker
- 1 stort egg
- 0.5 dl sterk kaffe
- 1.5 dl skummet kulturmelk (kan erstattes med melk)
- 10 stk pepperkaker
- Til kremen:
- 200 gr Philadelphia Original
- 100 gr mykt smør
- 100 gr melis
- 0.5 dl kremfløte
- 5 stk pepperkaker (knust eller blendet til pulver)
- 0.5 ts kanel
FREMGANGSMÅTE
- Slik lager du kakene: Varm ovnen til 175 °C. Sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett eller i en langpanne. 
- Smelt smøret sammen med sjokoladen, tilsett vanilje og kanel og la det avkjøle seg litt. 
- Sikt i mel, kakao, natron, bakepulver og sukker i en stor skål. 
- Visp egget lett sammen med kulturmelken i en liten skål. 
- Bland kaffen med sjokolade smøret. 
- Ha alt det våte i skålen med det tørre og rør til en glatt røre. 
- Fordel røren jevnt i muffinsformene, men pass på å ikke fylle for mye, ca 2/3 full. 
- Knus pepperkakene til småbiter og fordel litt oppi hver form. Du trenger ikke dytte dem ned i røren. 
- Slik lager du Pepperkakekrem: Bruk en mixmaster eller kjøkkenmaskin og rør sammen smør, kremost og melis. Mix inn kanel. 
- Så har du i fløten og pisker til passe konsistens. Tilsett evt litt mer fløte hvis den blir for fast. 
- Vend inn pepperkakesmulene til sist. 
- Pynt med strøssel, eller en liten pepperkakemann av sjokolade. 








