Konfektkake med nougatglasur
1 T 0 MIN
Middels
SERVERER 10
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 100 gr smør
- 1 ss cognac eller revet skall av 1/2 appelsin
- 1 ts kaffepulver
- 1.5 plate Freia Dronning Sjokolade
- 2 stk egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 0.5 ts Freia Bakepulver
- Nougatglasur
- 200 gr nougat
- 1 dl kremfløte
- Du trenger blant annet
- bolle , kjele, visp, kakeform
FREMGANGSMÅTE
Smelt smør i en kjele, tilsett cognac, appelsinskall og kaffepulver. Ta kjelen av platen og legg i sjokoladebiter. La det smelte før det røres sammen med smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret, sikt i mel og bakepulver. Klé en kakeform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir og hell i røren. Stek ved 175 °C i 30 minutter. Pass på at kaken ikke steker for lenge, da blir den tørr. Avkjøl kaken i formen på rist. Smelt nougaten i vannbad. Tilsett romtemperert fløte. Pisk blandingen kald til det blir en krem. Bré glasuren på kaken. Sett kaken kaldt.