Livets sjokoladekake med Freia Dronningsjokolade
2 T 0 MIN
Lett
SERVERER 14
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Sjokoladekake – du trenger:
- 200 gr smør
- 2.5 dl vann
- 3 ss Freia Bakekakao
- 4 dl sukker
- 8 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 dl seterrømme
- 3 egg
- Glasur – du trenger:
- 300 gr Freia Dronning Sjokolade
- 100 gr smør
- 1 dl sukker
- 1.5 dl kremfløte
FREMGANGSMÅTE
Slik gjør du det – sjokoladekake: Smelt smøret og rør sammen alle ingrediensene til kakedeigen, rør godt. Ha deigen opp i langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken i ovnen på 180°C i ca 25 minutter, avkjøl.
Slik gjør du det – glasur: Smelt smøret i en kjele. Ha i fløten og sukkeret og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Dronningsjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Det kan ta en stund, etter hvert kommer glasuren til å tykne. Fordel glasuren over kaken, som fortsatt er i langpannen. Pynt med frukt, det som er ønskelig. Vel bekomme!