Mandelbakt eple med fyll (Glutenfri)
1 T 30 MIN
Middels
SERVERER 4
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Fyll
- 4 stk epler
- saften av 1 appelsin
- 40 gr tørkede aprikoser , hakket
- 50 gr marsipan , revet
- 40 gr rosiner
- 1 stk eggehvite
- Panering
- 100 gr rørsukker
- 4 pk Freia Hakkede Mandler
- 3 stk eggehviter
- Freia Vaniljesaus spiseklar
- Du trenger blant annet
- form
FREMGANGSMÅTE
Fyll
Skrell eplene, fjern kjernehusene og gni dem inn med appelsinsaft. Bland aprikoser, marsipan, rosiner og en eggehvite godt sammen. Fyll i der kjernehusene var. Trykk godt nedi.Panering
Bland sukker og mandler. Vend eplene i eggehvite, så i mandel/sukkerblandingen. Gjenta, slik at den blir panert toganger. Når alle eplene er panert, stek dem i smurt form eller på brett kledd med bakepapir til eplene er møre og paneringen er sprø og gylden. Steketemperatur 160 °C i ca. 1 time. Serveres rett fra ovnen med vaniljesaus.