Marmorkake
Marmorkake, en kake-to rører. Denne utrolig enkle kaken er en klassiker på kakelotterier, foreldremøter og dugnader. Denne varianten er med fyldig Dronning Sjokolade og appelsinskall.
1 T 0 MIN
Lett
SERVERER 10
SKRIV UT
INGREDIENSER
- 250 gr romtemperert smør
- 250 gr sukker
- 250 gr hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 4 stk egg
- 2 ss revet appelsinskall
- Halvparten av røren tilsettes
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade
- 2 ss Freia Regia Bakekakao
- Du trenger blant annet
- to brødformer á ca 1l
FREMGANGSMÅTE
Pisk smør og sukker til en kremet og luftig konsistens.
Tilsett vekselvis det tørre og eggene.
Del massen i to like deler. Bland en del med kakao og hakket sjokolade.
Bland den andre delen med appelsinskall. Legg massen vekselsvis i formene og rør forsiktig så dem blander seg litt.
Stek kaken på 175 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl noe og ta ut av formene. Avkjøl helt på rist.