Nemesis Dessertkake
Mektig glutenfri sjokoladekake. Kaken er spesielt saftig og rik i smaken, ettersom den lages med fyldig Freia Selskapsjokolade, uten mel og stekes i vannbad. Dette er en kake som godt kan serveres som dessert.
INGREDIENSER
- 225 gr smør
- 300 gr sukker
- 5 stk egg
- 1 dl vann
- 375 gr Freia Selskaps Sjokolade
- Du trenger blant annet
- bolle , miksmaster, kjele, springform, bakepapir, aluminiumsfolie
FREMGANGSMÅTE
Forvarm stekeovnen til 160 °C med vannbad.
Ha bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og smør kantene på formen.
Legg aluminiumsfolie rundt formen på utsiden, slik at den blir helt vanntett når den stekes i vannbadet.
Eggene og 1/3 av sukkeret piskes til stiv eggedosis (ca. 10 minutter med miksmaster).
Kok opp resten av vannet og sukkeret i en kjele til sukkeret er oppløst.
Finhakket sjokolade tilføyes i den varme sukkerlaken sammen med smøret og røres til det blander seg.
Avkjøl blandingen litt før den helles i eggedosisen mens den fortsatt piskes på lav hastighet. Pisk videre til alt er blandet (ca.20 sek.).
Hell massen i formen og sett den i vannbadet. For at kaken skal bli jevnt stekt er det viktig at vannet når opp til kanten av kakeformen, etterfyll med vann hvis nødvendig.
Kaken stekes i 1t eller til den stivner. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å kjenne på toppen av kaken. Den skal ikke "disse".
Kaken serveres kald, gjerne med Freia Kakefyll og mango-/appelsinsaus.