Pavlova i langpanne

Pavlova i langpanne

Total Time2 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 20
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn:
  • 200 gr Freia 70% Kokesjokolade
  • 8 eggehviter
  • 400 gr sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ss maizena
  • Kremen:
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl seterrømme
  • Marinerte kirsebær:
  • 100 gr frosne kirsebær
  • 100 gr sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stilk rosmarin
  • 1 bit av kanelstang
  • Pynt (kan sløyfes):
  • 100 gr Freia 70% Kokesjokolade , eventuelt Dronning eller Selskapssjokolade for en litt mildere sjokoladesmak.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunnen:

    Pisk eggehvitene til mykt skum før du tilsetter sukkeret litt etter litt. Pisk på full styrke i ca 15 min.

  2. Rør forsiktig inn maizena og hvitvinseddik.

  3. Smelt sjokoladen over vannbad. Bre marengsen utover en langpanne med bakepapir, men ikke helt ut til kanten. Hell halvparten av den smeltede sjokoladen i siksak over marengsen så det blir striper av sjokolade. Bruk en slikkepott og lag noen fine mønster i marengsen ved å dra den gjennom sjokoladen på kryss og tvers.

  4. Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time. (Dette kan gjøres flere dager før den skal brukes, bare pass på at den oppbevares tørt, gjerne i en lufttett boks.)

  5. Marinerte bær:

    Kok opp en sukkerlake av sukker og vann. Ha i kanel og rosmarin og la de trekke i laken før du helle den over kirsebærene. La gjerne stå over natten for ekstra smak.

    Det er også mulig å kjøpe ferdig kirsebærkompott, eller kompott av andre bær.

  6. Kremen:

    Pisk fløte, seterrømme og vanilje til en myk krem.

  7. Bre kremen utover marengsbunnen og topp med resten av den smeltede sjokoladen, marinerte kirsebær, sirup fra bærene, friske bjørnebær og kvaster av rosmarin.

Detalj Tips

Pynt gjerne kaken med tynne sjokoladeflak: smelt sjokolade og smør utover et tynt lag på bakepapir som du kan knekke opp når det har tørket.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323