Pavlova med sjokolade
Marengsen kan lages flere dager i forveien og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.
INGREDIENSER
- 4 eggehviter
- 1 klype salt
- 225 gr sukker
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ss maizena
- 1 ts sitronsaft
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade
- 2 ss Freia Regia Bakekakao
- 3 dl kremfløte
- 3 dl vaniljekrem
- rikelig med friske bær som jordbær, bringebær, blåbær og rips
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 225 grader. Visp eggehviter og salt til i en bolle av glass eller metall. Bruk helst en kjøkkenmaskin for her skal det vispes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft.
Ha røren på et bakebrett med bakepapir og form marengsen til en sirkelrund form med en fordypning midten. Så har du en fordypning der du legger krem og bær senere. Smelt sjokoladen over vannbad og ringle det over marengsen. Stryk sjokoladen forsiktig ut på enkelte steder og dryss over kakao med en fin sikt eller tesil.
Sett stekeplaten nesten nederst i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 50 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til ovnen er kald.
Visp fløten til krem og visp inn vaniljekrem. Legg marengsen på et kakefat og hell over kremen. Legg på rikelig med bær og server.