Pepperkakehus
For mange er baking og pynting av Pepperkakehus et av julens største høydepunkter. En koselig tradsisjon hvor hele familien kan komme i julestemning ved å gjøre noe sammen. Når det kommer til hvordan huset skal se ut, er det kun fantasien som setter grenser. La store og små få slippe til, og pynt med fargerike Seigmenn, Non Stop og gelétopper. Husk å lage deigen dagen i forvegen!
INGREDIENSER
- Pepperkakedeig
- 450 gr sukker
- 750 gr lys sirup
- 3 gr hvit pepper
- 15 gr ingefær
- 15 gr kanel
- 3 gr nellik
- 1 dl kremfløte
- 15 gr natron
- 375 gr smør
- 3 stk egg
- 1800 gr hvetemel
- Glasur
- pynt egelé
- 2 dl melis
- 4-5 ss vann eller 1 eggehvite
- konditorfarge r
- 5 dl sukker til montering
- Pynt
- Freia M Jul
- Freia Non Stop
- Freia Sølvkuler
- Freia Sjokoladedekor Hjerter
- Freia Snøkrystaller
- Freia Flerfarget Strøssel
- Freia Gelépynt
- Du trenger blant annet
- bolle , kjøkkenmaskin, rist, kjele, bakepapir, stekebrett
FREMGANGSMÅTE
Pepperkakedeig
Varm opp sukker, krydder og sirup i en kjele til det koker.Ta av varmen og rør inn fløte, natron og smør.
Ha over i en kjøkkenmaskin og tilsett mel og egg.
Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap over natten. La deigen temperere seg til romtemperatur før bruk.
Kjevle deigen ut på en melet arbeidsbenk. Stikk ut delene og legg dem på et bakepapir på et stekebrett. Store deler bør skjæres ut på platen slik at de ikke "drar" seg.
Stek på 180 °C i 6-8 minutter. Avkjøles på rist.
Montering
Pepperkakehuset monteres med sukker som er smeltet i en panne, til gylden karamell.Dypp sidene ned i pannen eller bruk en skje for påsmøring.
NB! Husk og være veldig forsiktig og jobb raskt. Dette er veldig varmt og stivner fort.
Lag glasur og ta alle med på pynting!