Påskekake med appelsin og Kvikk Lunsj

Påskekake med appelsin og Kvikk Lunsj

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 14
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn:
  • 3 egg
  • 150 gr sukker
  • 90 gr hvetemel
  • 2 ss Freia Bakekakao
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 1.5 ts Freia Bakepulver
  • 75 gr smør
  • 50 gr Freia Lys kokesjokolade
  • Sjokolade og appelsinkrem:
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • skall af 1 appelsin
  • Freia Kvikk Lunsj
  • Påske egg

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunnen:

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

    Smelt smør i en kjele, knekk opp kokesjokolade og ha den i det smeltede smøret. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Hell blandingen i røren og vend rundt med en slikkepott slik at alt blander seg godt.

    Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapirkledd bunn, og stek kaken midt i ovn på 160 C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken på rist.

  2. Sjokolade og appelsinkrem:

    Kok opp fløte i en liten kjele og ta så av varmen. Knekk opp sjokoladen og ha den i fløten. La stå noen minutter slik at sjokoladen smelter, og rør rundt til sjokoladeblandingen blir jevn og fin. Ha i revet skall fra en appelsin og avkjøl sjokoladeblandingen til helt kjøleskapskald.

    Tips: dette kan du gjøre dagen før hvis du vil.

    Når kaken er helt avkjølt pisker du sjokoladeblandingen sammen til en luftig krem. Legg et godt lag krem oppå kakebunnen, og smør et tynt lag rundt kanten som «lim». Sett stolper av kvikk lunsj som er delt i to som et gjerde rundt hele kaken. Topp kaken med små påske egg. Avslutt med et bredt silkebånd rundt magen på kaken.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323