Red velvet muffins med hvit sjokoladeglasur
45 MIN
Middels
SERVERER 15
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Kjeksbunn:
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade (finraspet)
- 1 ss Freia Bakekakao
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 200 gr hvetemel
- 200 gr sukker
- 1 ts natron
- 0.5 ts salt
- 2 egg
- 150 gr mykt smør
- 2 dl kefir
- 1.5 ts eplesidereddik
- 1 ts rød konditorfarge
- Glasur:
- 90 gr Freia Hvit sjokolade
- 200 gr Philadelphia Original
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn:
Forvarm ovnen til 150 grader.
Bland alle ingrediensene til en jevn røre. Ta eventuelt i mer rødfarge hvis det trengs.
Ha røren over i muffinsformer og stek i 15-18 minutter. Steketiden kommer an på størrelsen, sjekk gjerne med en trepinne.
La muffinsene bli helt avkjølt før glasuren sprøytes på.
Glasur:
Smelt hvit sjokolade over vannbad.
Pisk kremost luftig og mykt. Pisk inn den smeltede sjokoladen. Sett kremen kaldt og pisk evt opp på nytt rett før bruk.