Rund bursdagskake fylt med Freia Non Stop
INGREDIENSER
- Til kaken:
- 200 gr smør
- 3 dl vann
- 3 ss Freia Bakekakao
- 50 gr Freia Dronning Sjokolade - hakket
- 300 gr hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 400 gr sukker
- 2 egg
- 1.5 dl crème fraiche
- 1 pose Freia Non Stop Melkesjokolade
- Til smørkrem:
- 200 gr smør – romtemperert
- 600 gr melis
- 2 ss melk
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- konditorfarge
FREMGANGSMÅTE
Slik lager du kaken: Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter.
Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.
Sikt alt det tørre i en stor bolle.
Ha egg og rømme i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre. Fordel røren i to godt smurte, runde former på ca 20 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kakene i ca 30 min til en kakepinne kommer ut tørr. (Mens kakene steker kan du lage smørkremen)
La kakene avkjøles helt før du tar dem ut av formen. Sett evt i kjøleskap. Når kakene er avkjølt kan du dele hver bunn i to, slik at du har 4 bunner totalt.
Slik lager du kremen: Alt blandes sammen i røremaskin til en luftig krem.
Del kremen i 5 små skåler. 4 med forskjellig farge og en hvit.
Pynting: Legg de tre nederste på et serveringsfat med hvit smørkrem mellom lagene. Ta så et stort glass eller en annen rund utstikker og skjær ut et hull i midten av kaken gjennom de tre bunnene. Dette hullet fyller du så helt opp med nonstop før et nytt lag med hvit krem og den øverste bunnen kommer på. Hullet bør ha en diameter på minst 10 cm.
Kle så hele kaken i smørkrem.
Vi har farget den i 4 forskjellige farger ved hjelp av konditorfarge, og lagt på lagvis for en gøyal og fargerik look.