Sjokolade og peppermynte kake
Julen er tiden da vi gjerne unner oss det lille ekstra. Server en saftig og delikat lagkake som forandring til småkakene. Vil garantert falle i smak! Med en lett smak av peppermynte i glasuren og luftig sjokoladebunn proppfull av sjokoladesmak, er dette en kake vel verdig en julefest.
2 T 15 MIN
Middels
SERVERER 18
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Bunn:
- 250 gr smør (romtemperert)
- 500 gr sukker
- 5 stk egg
- 275 gr mel
- 35 gr maizena
- 100 gr Freia Regia Bakekakao
- 1.5 ts Freia Bakepulver
- 1.5 ts Freia Vaniljesukker
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 3 dl kefir
- 2 dl vann
- 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
- Glasur:
- 6 stk eggehviter
- 300 gr sukker
- 100 gr vann
- 270 gr smør
- peppermynte dråper (kan kjøpes på apotek)
- Pynt:
- 100 gr Freia M Jul
- 10 stk Freia Hjertedekor
- 30 gr marshmallows mini
- Du trenger:
- 3 kakeformer á 20 cm, bakepapir, slikkepott, kjele, visp, kjøkkemmaskin med visp, bolle, vekt, litermål
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
Smelt sjokolade og avkjøl litt. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang. Bland det tørre sammen og bland vann og kefir sammen. Tilsettes vekselsvis i røren, begynn og avslutt med det tørre. Ha i sjokolade til slutt. Hell over i tre smurte former på20cm. Stekes på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl.Glasur:
Ha eggehvite og sukker i en bolle som er tynn og tåler varme, helst metall. Kok opp litt vann i en kjele og sett bollen over. Pisk massen (gjerne med en håndmikser) til sukkeret er løst opp og marengsen er blitt tykk, tar ca. 10 minutter. Ta bollen av varmen og pisk marengsen videre til den er romtemperert. Pisk inn temperert smør i små terninger og pisk godt mellom hver terning som tilsettes. Smak til med peppermyntedråper. Er glasuren litt tynn, sett den i kjøleskap og rør jevnlig til den tykner.Pynt:
Legg den første bunnen på ett kakefat og bre utover glasur. Legg bunn nummer to på toppen og gjenta prosessen. Legg på den siste bunnen og dekk sidene og toppen med glasur. Pynt kaken med M Jul, mini marshmallows og hjertedekor. Dryss lett melis over til slutt.