Sjokolade-pepperkaker

Sjokolade-pepperkaker

Total Time1 T 0 MIN
LettLett
ServererSERVERER 20
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • 240 gr sukker
  • 90 gr mørk sirup
  • 150 gr saltet smør
  • 500 gr mel
  • 0.5 ts malt kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts natron
  • 50 gr egg (1 egg)
  • 90 gr fløte
  • 100 gr ferdig stekte pepperkaker
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha pepperkakene i en foodprosessor og kjør dem til en fin masse.

  2. Brekk sjokolade i biter og smelt den i et vannbad.

  3. Bland de knuste pepperkakene med den smeltede sjokoladen. Ha massen ut på et bakepapir. Legg et bakepapir på toppen av massen og kjevle den ut mellom bakepapirene slik at den bli ca. 3 – 4 mm tykk.

  4. Ta av det øverste bakepapiret.

  5. Bruk pepperkake-utstikkere og stikk ut former i massen. Beveg litt på utstikkerne slik at det blir et tydelig skille mellom figurene og resten av deigen. Dette gjør det enklere å løsne dem etter at de har stivnet.

  6. La massen stå til den stivner før du forsiktig løfter ut sjokolade-pepperkakene. Dette kan ta noen timer. Sett dem evt. i et kjølig rom, så går det raskere.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på telefon 21 53 08 57



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2025 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323