
Sjokolade-pepperkaker
 1 T 0 MIN
1 T 0 MIN Lett
Lett SERVERER 20
SERVERER 20 SKRIV UT
SKRIV UTINGREDIENSER
- 240 gr sukker
- 90 gr mørk sirup
- 150 gr saltet smør
- 500 gr mel
- 0.5 ts malt kanel
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts malt nellik
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ts natron
- 50 gr egg (1 egg)
- 90 gr fløte
- 100 gr ferdig stekte pepperkaker
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
FREMGANGSMÅTE
- Ha pepperkakene i en foodprosessor og kjør dem til en fin masse. 
- Brekk sjokolade i biter og smelt den i et vannbad. 
- Bland de knuste pepperkakene med den smeltede sjokoladen. Ha massen ut på et bakepapir. Legg et bakepapir på toppen av massen og kjevle den ut mellom bakepapirene slik at den bli ca. 3 – 4 mm tykk. 
- Ta av det øverste bakepapiret. 
- Bruk pepperkake-utstikkere og stikk ut former i massen. Beveg litt på utstikkerne slik at det blir et tydelig skille mellom figurene og resten av deigen. Dette gjør det enklere å løsne dem etter at de har stivnet. 
- La massen stå til den stivner før du forsiktig løfter ut sjokolade-pepperkakene. Dette kan ta noen timer. Sett dem evt. i et kjølig rom, så går det raskere. 








