
Sjokolade-sandkaker
INGREDIENSER
- Sandkaker:
- 375 gr hvetemel
- 2 ss kakaopulver
- 250 gr kaldt, saltet smør i små terninger
- 60 gr malte mandler
- 200 gr melis
- 50 gr egg (1 stk)
- Mandelfyll:
- 100 gr saltet smør (smeltet og avkjølt til fingervarmt)
- 100 gr egg (4 stk)
- 100 gr melis
- 100 gr malte mandler
- Evt. finrevet sitronskall fra ¼ sitron
- Sjokoladetopping:
- 150 gr Freia Dronning Sjokolade
- 0.75 dl kremfløte
FREMGANGSMÅTE
- Smuldre mel, kakao og smør godt sammen. 
- Tilsett melis og mandler. 
- Kna inn egget til slutt. 
- La stå i kjøleskapet til deigen setter seg litt. Det tar cirka 1 time. 
- Smør formene. Press deigen ned i formen og opp langs kantene slik at den dekker både bunn og kant. Prikk bunnen med en gaffel. Forvarm stekeovnen til 175 °C. 
- Rør alt sammen. Fyll de ustekte sandkakene halvfulle med mandelfyll. 
- Stek på 175 °C i 10–12 minutter til mandel fyllet blir gyllent. 
- Avkjøl. 
- Smelt sjokoladen i vannbad. 
- Kok opp fløten og tøm den over sjokoladen. 
- Rør sammen til en glatt masse. Ha sjokoladetoppingen på toppen av sandkakene. 
- Sett kjølig til sjokoladen stivner. 
Detalj Tips
Du kan også bruke ferdigstekte sandkaker. Lag mandelfyll og fyll i ferdigstekte sandkaker og stek dem noen minutter slik at fyllet blir gyllent. Pass på å ikke steke dem for lenge slik at de ferdigstekte sandkakene får for mye farge.



