Sjokolade-sandkaker

Sjokolade-sandkaker

Total Time45 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 40
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Sandkaker:
  • 375 gr hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 250 gr kaldt, saltet smør i små terninger
  • 60 gr malte mandler
  • 200 gr melis
  • 50 gr egg (1 stk)
  • Mandelfyll:
  • 100 gr saltet smør (smeltet og avkjølt til fingervarmt)
  • 100 gr egg (4 stk)
  • 100 gr melis
  • 100 gr malte mandler
  • Evt. finrevet sitronskall fra ¼ sitron
  • Sjokoladetopping:
  • 150 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 0.75 dl kremfløte

FREMGANGSMÅTE

  1. Smuldre mel, kakao og smør godt sammen.

  2. Tilsett melis og mandler.

  3. Kna inn egget til slutt.

  4. La stå i kjøleskapet til deigen setter seg litt. Det tar cirka 1 time.

  5. Smør formene. Press deigen ned i formen og opp langs kantene slik at den dekker både bunn og kant. Prikk bunnen med en gaffel. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  6. Rør alt sammen. Fyll de ustekte sandkakene halvfulle med mandelfyll.

  7. Stek på 175 °C i 10–12 minutter til mandel fyllet blir gyllent.

  8. Avkjøl.

  9. Smelt sjokoladen i vannbad.

  10. Kok opp fløten og tøm den over sjokoladen.

  11. Rør sammen til en glatt masse. Ha sjokoladetoppingen på toppen av sandkakene.

  12. Sett kjølig til sjokoladen stivner.

Detalj Tips

Du kan også bruke ferdigstekte sandkaker. Lag mandelfyll og fyll i ferdigstekte sandkaker og stek dem noen minutter slik at fyllet blir gyllent. Pass på å ikke steke dem for lenge slik at de ferdigstekte sandkakene får for mye farge.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på telefon 21 53 08 57



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2025 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323