Sjokoladeeplekake
Eplekake med hvit sjokolade må være det beste fra begge verdener– søtt og syrlig på samme tid. I oppskriften har vi brukt Freia Hvit sjokolade, som gir kaken ekstra fylde og en mild smak av vanilje. Lett å like!
1 T 0 MIN
Lett
SERVERER 12
SKRIV UT
INGREDIENSER
- 150 gr romtemperert smør
- 150 gr sukker
- 150 gr hvetemel
- 2 ts Freia Bakepulver
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 3 stk egg
- 2 ss melk
- 4 stk epler
- kanel
- 90 gr Freia Hvit sjokolade
- Du trenger blant annet
- springform
FREMGANGSMÅTE
Pisk smør og sukker til en kremet og luftig konsistens.
Tilsett vekselvis det tørre, eggene og melken.
Fordel kakemassen i en smurt springform.
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i tynne båter.
Stikk eplene i deigen tett i tett til hele kaken er dekket.
Dryss over kanel og hakket sjokolade. Stek kaken på 175 °C i 35 minutter.