
Sjokoladefondant med hvit og mørk sjokolade
Sjokoladefondant er manges dessertfavoritt, og denne oppskriften inneholder både Freia Hvit sjokolade og Dronning Sjokolade. Kjernen skal flyte litt ut når du setter skjea i den, så det er spesielt viktig å passe på steketiden. Det kan være litt utfordrende, men belønningen er kanskje verdens beste avslutning på et måltid.




INGREDIENSER
- Lys deig
- 2 stk egg
- 30 gr sukker
- 90 gr smør
- 90 gr Freia Hvit sjokolade
- 40 gr hvetemel
- Mørk deig
- 4 stk egg
- 60 gr sukker
- 200 gr Freia Dronning Sjokolade
- 180 gr smør
- 80 gr hvetemel
- Tilbehør
- Freia Sjokolade Topping
- bær
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, brødform, bakepapir, muffinsform (helst aluminium)
FREMGANGSMÅTE
Lag den lyse og mørke deigen hver for seg. Den lyse deigen er halvparten av den mørke. Start med den lyse:
Visp lett sammen egg og sukker.Smelt smør og sjokolade, avkjøl litt og rør det i eggene sammen med mel.
Kle en brødform eller lignende med bakepapir og fyll i røren så høyden blir ca. 1 1/2 cm. Sett formen i fryseren i ca. 1 time.
Mørk deig
Lag den mørke deigen på samme måte som beskrevet over, men fyll røren halvt opp i 8-10 stive muffinsformer (helst engangsformer av aluminium).Formene må smøres godt. Legg i en terning av den hvite, fryste deigen (en toppet teskje) og fyll over med den mørke deigen.
Sett formene i fryseren i minimum 2 timer. Kakene stekes fra frossen tilstand midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12-15 minutter. Ta dem ut, la dem stå i ca. 10 minutter.
Klipp eller riv av formene.
Server varm sjokoladefondant gjerne med bærsaus.
Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner og det kan være vanskelig å beregne steketiden. Stek gjerne en prøvekake for å teste ut steketiden.
Fondantene skal være faste utenpå og flytende inni, men det er bedre at kakene er litt for mye stekt enn at de er for lite stekt.