Sjokoladefondant med hvit og mørk sjokolade

Sjokoladefondant med hvit og mørk sjokolade

Sjokoladefondant er manges dessertfavoritt, og denne oppskriften inneholder både Freia Hvit sjokolade og Dronning Sjokolade. Kjernen skal flyte litt ut når du setter skjea i den, så det er spesielt viktig å passe på steketiden. Det kan være litt utfordrende, men belønningen er kanskje verdens beste avslutning på et måltid.

Total Time4 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 8
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Lys deig
  • 2 stk egg
  • 30 gr sukker
  • 90 gr smør
  • 100 gr Freia Hvit sjokolade
  • 40 gr hvetemel
  • Mørk deig
  • 4 stk egg
  • 60 gr sukker
  • 200 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 180 gr smør
  • 80 gr hvetemel
  • Tilbehør
  • Freia Sjokolade Topping
  • bær
  • Du trenger blant annet
  • bolle , visp, brødform, bakepapir, muffinsform (helst aluminium)

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag den lyse og mørke deigen hver for seg. Den lyse deigen er halvparten av den mørke. Start med den lyse:

    Visp lett sammen egg og sukker.
  2. Smelt smør og sjokolade, avkjøl litt og rør det i eggene sammen med mel.

  3. Kle en brødform eller lignende med bakepapir og fyll i røren så høyden blir ca. 1 1/2 cm. Sett formen i fryseren i ca. 1 time.

  4. Mørk deig

    Lag den mørke deigen på samme måte som beskrevet over, men fyll røren halvt opp i 8-10 stive muffinsformer (helst engangsformer av aluminium).
  5. Formene må smøres godt. Legg i en terning av den hvite, fryste deigen (en toppet teskje) og fyll over med den mørke deigen.

  6. Sett formene i fryseren i minimum 2 timer. Kakene stekes fra frossen tilstand midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12-15 minutter. Ta dem ut, la dem stå i ca. 10 minutter.

  7. Klipp eller riv av formene.

  8. Server varm sjokoladefondant gjerne med bærsaus.

  9. Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner og det kan være vanskelig å beregne steketiden. Stek gjerne en prøvekake for å teste ut steketiden.

  10. Fondantene skal være faste utenpå og flytende inni, men det er bedre at kakene er litt for mye stekt enn at de er for lite stekt.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323