Sjokoladekake
INGREDIENSER
- Sjokoladebunn:
- 140 gr smør
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- 4 egg
- 200 gr sukker
- 2 ts Freia Bakepulver
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ss Freia Regia Bakekakao
- 140 gr hvetemel
- Sjokoladekrem:
- 150 gr Freia Kokesjokolade 70%
- 225 gr romtemperert smør
- 100 gr melis
- friske bær som jordbær og blåbær, og gjerne litt frisk mynte
FREMGANGSMÅTE
Sett ovnen på 175 grader og smør en springform på 20-23 cm diameter.
Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet.
Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter.Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmøret og vend forsiktig men godt sammen, så det ikke er noen luftlommer i røren med mel.
Hell røren i formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor stor formen er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved å stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer tørr ut, må kaken steke lenger.
Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen. Hvis kremen blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.
Du kan dele bunnen i to og ha sjokoladekrem og bær både mellom lagene, eller gjøre det enkelt og ha all kremen og bærene på toppen av kaken. Ha rikelig med friske bær på kaken og gjerne litt frisk mynte.