Sjokoladekake med aprikoskrem

Sjokoladekake med aprikoskrem

Sjokoladekake med Aprikoskrem er en eksklusiv kake som fortjener og bli gjort stas på. Saftig med marsipan, aprikoskrem og ekte Freia Dronning Sjokolade som gir en spesielt fyldig sjokoladesmak. Sjokoladekaken passer best for et litt mer voksent publikum da den er ganske kraftig og utpreget i smaken.

Total Time55 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn
  • 4 egg
  • 90 gr sukker
  • 50 gr marsipan
  • 60 gr hvetemel
  • 3 ss Freia Regia Bakekakao
  • Fyll
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl aprikossyltetøy
  • Glasur og pynt
  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 1 dl kremfløte
  • 1 plate Freia Dronning Sjokolade
  • 1 pose tørkede aprikoser
  • Freia Flerfarget Strøssel

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunn

    Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Riv marsipanmassen på rivjern og ha den i eggedosisen.

  3. Sikt sammen hvetemel og kakao og rør det forsiktig inn.

  4. Fyll røren i godt smurt form. Kaken stekes ved 180 °C i ca. 35 min i springform ca. 24 cm i diameter på nederste rille. Avkjøl den på rist.

  5. Fyll

    Del kaken i to lag. Pisk kremfløten stiv og rør inn syltetøyet.
  6. Fyll aprikoskremen mellom kakelagene.

  7. Glasur

    Bre et tynt lag aprikossyltetøy over kaken.
  8. Kok opp fløten og rør inn sjokoladen. Avkjøles.

  9. Fordel glasuren over kaken og pynt med aprikoser som er dyppet halvt i smeltet sjokolade.

  10. Dryss eventuelt strøssel eller noe liknende på toppen.

Detalj Tips

Man kan gjerne variere med ulike typer syltetøy og frukt.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323