Sjokoladekake voksenbursdag
INGREDIENSER
- Kakebunn:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade (hakket)
- 50 gr Freia Bakekakao
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 400 gr smør
- 15 gr glukose
- 600 gr hvetemel
- 800 gr sukker
- 4 egg
- 2 ts natron
- 4.5 dl vann
- 2 ts salt
- 1 boks crème fraiche
- Glasur:
- 350 gr Freia Dronning Sjokolade
- 1 boks seterrømme
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Pynt:
- 1 ss havsalt
- 100 gr rips eller andre bær – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.
Sikt alt det tørre i en stor bolle.
Ha egg og rømme i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.
Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek i ca 45-50 min og en kakepinne kommer ut tørr.
La kaken avkjøles helt før du smører på glasur og pynter.
Glasur:
Brekk opp sjokoladen, og smelt den i vannbad med ¼ av rømmen. Rør godt underveis.
Når sjokoladen har smeltet, tilsetter du resten av rømmen og vaniljesukkeret. Smør så over kaken.
Pynt:
Strø litt havsalt over glasuren for å få frem den gode sjokoladesmaken samt friske bær. Nam!
Detalj Tips
Sjekk ut «sjokoladekake til barnebursdagen». Samme kakeoppskrift, men annerledes glasur og styling. En langpanne kan brukes til så mangt!