Sjokoladekake voksenbursdag

Sjokoladekake voksenbursdag

Total Time2 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 20
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn:
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade  (hakket)
  • 50 gr Freia Bakekakao
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 400 gr smør
  • 15 gr glukose
  • 600 gr hvetemel
  • 800 gr sukker
  • 4 egg
  • 2 ts natron
  • 4.5 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1 boks crème fraiche
  • Glasur:
  • 350 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 1 boks seterrømme
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • Pynt:
  • 1 ss havsalt
  • 100 gr rips  eller andre bær – kan sløyfes

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunn:

    Sett ovnen på 175 grader.

  2. Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.

  3. Sikt alt det tørre i en stor bolle.

  4. Ha egg og rømme i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.

  5. Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek i ca 45-50 min og en kakepinne kommer ut tørr.

  6. La kaken avkjøles helt før du smører på glasur og pynter.

  7. Glasur:

    Brekk opp sjokoladen, og smelt den i vannbad med ¼ av rømmen. Rør godt underveis.

  8. Når sjokoladen har smeltet, tilsetter du resten av rømmen og vaniljesukkeret. Smør så over kaken.

  9. Pynt:

    Strø litt havsalt over glasuren for å få frem den gode sjokoladesmaken samt friske bær. Nam!

Detalj Tips

Sjekk ut «sjokoladekake til barnebursdagen». Samme kakeoppskrift, men annerledes glasur og styling. En langpanne kan brukes til så mangt!

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323