Sjokoladekjeks med julepynt
1 T 20 MIN
Lett
SERVERER 20
SKRIV UT
INGREDIENSER
- 200 gr mel
- 0.25 ts Freia Bakepulver
- 125 gr smør
- 150 gr sukker
- 1 egg
- 0.5 ts Freia Vaniljesukker
- 30 gr Freia Bakekakao
- Til pynt:
- hvit og mørk Freia kokesjokolade, Freia Non Stop
FREMGANGSMÅTE
Varm opp ovnen til 175 grader.
Bland mel og bakepulver i en bolle.
Rør sammen sukker, smør, egg, vanilje og kakao i en røremaskin eller med en håndmikser. Tilsett det tørre litt etter litt til det blir en jevn deig. Pakk i plastfolie og legg kaldt i minst en time.
Rull ut deigen på en melet overflate til den er ca 1/2 cm tykk. Stikk ut kaker med ønsket fasong. Du kan bruke et glass eller pepperkakeformer.
Stek kakene til kanten er sprø. Ca 10 minutter. La de kjøle av litt på brettet før du flytter dem til en rist og lar de bli helt avkjølt før du pynter med smeltet sjokolade og nonstop.