Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake oppfyller selve drømmen om en sjokoladekake. Den er heftig – mektig, saftig og smaker syndig av sjokolade. En kake for de store anledninger!

Innsendt av: Alice Hald Clark, Sandnes

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 300 gr smør
  • 300 gr Freia 70% Kokesjokolade
  • 5 dl sukker
  • 6 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ts Freia Vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • Sjokolademousse
  • 3 stk eggeplomme (r)
  • 40 gr sukker
  • 2.4 dl kremfløte
  • 125 gr Freia 70% Kokesjokolade
  • Sjokoladekrem
  • 80 gr Freia Dronning Sjokolade
  • 350 gr smør
  • 350 gr melis
  • 100 gr Philadelphia Original
  • 4 ss Freia Regia Bakekakao
  • 2 ss kaffe
  • Du trenger blant annet
  • 2x24 cm springformer

FREMGANGSMÅTE

  1. Bunn

    Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Bland resten av det tørre og sikt det inn i eggedosisen.

  3. Smelt margarin/smør og Freia 70% Kokesjokolade og bland det inn.

  4. Stekes i to 24 cm former ved 175 °C i 30 minutter. Må ikke stekes i varmluft, og ikke lenger enn 30 min.

  5. Ta bunnene ut av ovnen selv om de ikke virker ferdigstekt. La dem hvile i kjøleskapet et par timer. De kan gjerne lages dagen før bruk.

  6. Sjokolademousse

    Smelt Freia 70% Kokesjokolade.
  7. Ha eggeplommene i en skål og tilsett sukker mens du pisker lett.

  8. Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeplommene mens du visper lett.

  9. Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald (35-40 °C).

  10. Sjokoladekrem

    Smelt Dronning Sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og Philadelphia kremost sammen.
  11. Tilsett kakao, melis og kaffe vekselvis og ha i smeltet sjokolade til slutt.

  12. Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel sjokolademoussen oppå.

  13. Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med et lag sjokoladekrem.

  14. Ha resten av kremen i en pose med en liten metalltupp og lag små rosetter rundt kanten nede og oppå kaken, samt en litt større midt på kaken. Pynt med ferdig sjokoladedekor.

Detalj Tips

Vil du gjøre kaken ekstra fin, kan du lage din egen sjokoladepynt:

Smelt 125 g Freia 70% Kokesjokolade og bre massen utover et bakepapir.

Når den er stivnet, deler du opp med et pizzahjul i 28 like store trekanter, ca. 10 cm lange og 3 cm brede.

Pynt platene med små sjokoladedråper. (Ha litt sjokolade i en pose og smelt i vannbad. Klipp et lite hull i posen).

Når sjokoladen er helt stiv, setter du platene langs kanten og oppå kaken.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323