Sjokoladeterte

Sjokoladeterte

Total Time2 T 0 MIN
VanskeligVanskelig
ServererSERVERER 8
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Tertebunn:
  • 15 gr Freia Bakekakao
  • 130 gr hvetemel
  • 50 gr melis
  • 75 gr smør
  • 1 klype salt
  • 25 gr sammenpisket egg
  • 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • Karamellisert hvit sjokolade karamell:
  • 180 gr Freia Hvit sjokolade
  • 1 pose Freia Daim Strøssel
  • 100 gr kremfløte
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss smør
  • Ganache sjokoladefyll:
  • 300 gr Freia Lys kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • Sjokolademarengs
  • 1 ss Freia Bakekakao
  • 50 gr sukker
  • 1 eggehvite

FREMGANGSMÅTE

  1. Tertebunn:

    Bland alle ingrediensene utenom egget sammen så smøret er godt fordelt. Plan inn egget raskt, uten å jobbe bor mye med deigen.

  2. Kjevle deigen ut til ca 2 mm tykkelse mellom to stykker bakepapir eller plastfolie. Sett kaldt i 1 time.

  3. Kle terteformene og sett tilbake i kjøleskapet. Hvis tertebunnen blir for myk til å jobbe med, ha den tilbake i kjøleskapet litt.

  4. Stek tertebunnen ved 175 grader i 10 minutter. La dem avkjøles på rist.

  5. Pensle tertebunnen med sjokolade smeltet over vannbad for at de skal holde seg sprø.

  6. Karamellisert hvit sjokolade karamell:

    Forvarm ovnen til 150 grader. Legg begge platene med hvit sjokolade på en stekeplate med bakepapir.

  7. Stek sjokoladen i 10 minutter. Rør litt rundt i den og stek videre i 5 minutter. Den skal bli lys brun og litt smuldrete. Ta den ut av ovnen.

  8. Kok opp kremfløte og fjern fra varmen. Hakk opp den karamelliserte hvite sjokoladen og ha i den varme fløten sammen med smør og salt. Rør dette sammen og bruk en stavmikser for å få karamellen glatt og blank.

  9. Fordel den romtempererte karamellen i tertene og strø daimstrøssel oppå. La det være igjen litt karamell til pynt.

  10. Ganache sjokoladefyll:

    Hakk opp Freia lys kokesjokolade og ha i en bolle.

  11. Kok opp kremfløte og hell over kokesjokoladen.

  12. Rør med en slikkepott til massen blir glatt og begynner å tykne. Når den er avkjølt til romtemperatur, fyll i tertebunnen og sett kaldt til den er helt avkjølt.

  13. Sjokolademarengs:

    Pisk en glatt og blank marengs av eggehvite og sukker før du har i kakaoen. Ha marengsen på en sprøytepose og pynt toppen av kaken. Pynt med biter av daim og resten av karamellsausen.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • Postadresse:
  • Mondelez Norge AS, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo, Norge

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323