Sjokoladeterte
INGREDIENSER
- Tertebunn:
- 15 gr Freia Bakekakao
- 130 gr hvetemel
- 50 gr melis
- 75 gr smør
- 1 klype salt
- 25 gr sammenpisket egg
- 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
- Karamellisert hvit sjokolade karamell:
- 180 gr Freia Hvit sjokolade
- 1 pose Freia Daim Strøssel
- 100 gr kremfløte
- 0.25 ts salt
- 1 ss smør
- Ganache sjokoladefyll:
- 300 gr Freia Lys kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- Sjokolademarengs
- 1 ss Freia Bakekakao
- 50 gr sukker
- 1 eggehvite
FREMGANGSMÅTE
Tertebunn:
Bland alle ingrediensene utenom egget sammen så smøret er godt fordelt. Plan inn egget raskt, uten å jobbe bor mye med deigen.
Kjevle deigen ut til ca 2 mm tykkelse mellom to stykker bakepapir eller plastfolie. Sett kaldt i 1 time.
Kle terteformene og sett tilbake i kjøleskapet. Hvis tertebunnen blir for myk til å jobbe med, ha den tilbake i kjøleskapet litt.
Stek tertebunnen ved 175 grader i 10 minutter. La dem avkjøles på rist.
Pensle tertebunnen med sjokolade smeltet over vannbad for at de skal holde seg sprø.
Karamellisert hvit sjokolade karamell:
Forvarm ovnen til 150 grader. Legg begge platene med hvit sjokolade på en stekeplate med bakepapir.
Stek sjokoladen i 10 minutter. Rør litt rundt i den og stek videre i 5 minutter. Den skal bli lys brun og litt smuldrete. Ta den ut av ovnen.
Kok opp kremfløte og fjern fra varmen. Hakk opp den karamelliserte hvite sjokoladen og ha i den varme fløten sammen med smør og salt. Rør dette sammen og bruk en stavmikser for å få karamellen glatt og blank.
Fordel den romtempererte karamellen i tertene og strø daimstrøssel oppå. La det være igjen litt karamell til pynt.
Ganache sjokoladefyll:
Hakk opp Freia lys kokesjokolade og ha i en bolle.
Kok opp kremfløte og hell over kokesjokoladen.
Rør med en slikkepott til massen blir glatt og begynner å tykne. Når den er avkjølt til romtemperatur, fyll i tertebunnen og sett kaldt til den er helt avkjølt.
Sjokolademarengs:
Pisk en glatt og blank marengs av eggehvite og sukker før du har i kakaoen. Ha marengsen på en sprøytepose og pynt toppen av kaken. Pynt med biter av daim og resten av karamellsausen.