Strøsselkake

Strøsselkake

Her er kaken for deg som trenger noe i full fart, sukkerbrød, sjokoladeglasur og strøssel. Enkel og rask og lage, og pyntingen er gjort i en fei.

Total Time2 T 10 MIN
LettLett
ServererSERVERER 16
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl mel
  • 1.5 dl potetmel
  • 1.5 ts Freia Bakepulver
  • 5 stk egg
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade - finhakket
  • Glasur
  • 300 gr melis
  • 300 gr smør romtemperert
  • 2 stk egg
  • 50 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 4 ss espresso /sterk kaffe
  • 30 gr Freia Bakekakao
  • Pynt
  • 2 poser Freia Flerfarget Strøssel
  • 2 poser Freia Non Stop strøssel
  • Du trenger
  • kjøkkenmaskin med piskeris og grind, bolle, slikkepott, springform 24 cm, litermål, vekt, papp, saks

FREMGANGSMÅTE

0
  1. Bunn

    Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, som vendes lett inn i eggedosisen. Vend inn smeltet sjokolade til slutt. Hell over i springformen kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.
  2. Glasur

    Smelt sjokolade og avkjøl den litt. Pisk smør og melis i kjøkkenmaskin med grind til det blir luftig og kremet. Tilsett ett og ett egg vekselsvis med kakao og espresso, hell i sjokolade tilslutt.
  3. Pynt

    Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og Non Stop strøssel mellom hvert lag og avslutt med å dekke hele kaken med kremen. Klipp ut ønsket tall i stiv papp som legges på kaken. Dryss flerfarget strøssel på toppen rundt tallet og på sidene. Ta vekk papp-tallet til slutt.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørmål og svar
  • side eller kontakt vårt kundesenter.

  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2023 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323