
Strøsselkake
Her er kaken for deg som trenger noe i full fart, sukkerbrød, sjokoladeglasur og strøssel. Enkel og rask og lage, og pyntingen er gjort i en fei.




INGREDIENSER
- Bunn
- 3 dl sukker
- 1.5 dl mel
- 1.5 dl potetmel
- 1.5 ts Freia Bakepulver
- 5 stk egg
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade - finhakket
- Glasur
- 300 gr melis
- 300 gr smør romtemperert
- 2 stk egg
- 50 gr Freia Selskaps Sjokolade
- 4 ss espresso /sterk kaffe
- 30 gr Freia Bakekakao
- Pynt
- 2 poser Freia Flerfarget Strøssel
- 2 poser Freia Non Stop strøssel
- Du trenger
- kjøkkenmaskin med piskeris og grind, bolle, slikkepott, springform 24 cm, litermål, vekt, papp, saks
FREMGANGSMÅTE
0
Bunn
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, som vendes lett inn i eggedosisen. Vend inn smeltet sjokolade til slutt. Hell over i springformen kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.Glasur
Smelt sjokolade og avkjøl den litt. Pisk smør og melis i kjøkkenmaskin med grind til det blir luftig og kremet. Tilsett ett og ett egg vekselsvis med kakao og espresso, hell i sjokolade tilslutt.Pynt
Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og Non Stop strøssel mellom hvert lag og avslutt med å dekke hele kaken med kremen. Klipp ut ønsket tall i stiv papp som legges på kaken. Dryss flerfarget strøssel på toppen rundt tallet og på sidene. Ta vekk papp-tallet til slutt.