Tinas brownieskake med sjokoladeglasur

Tinas brownieskake med sjokoladeglasur

Denne brownieskaken er vel det nærmeste du komme sjokoladehimmelen - saftig, god og mektig. I denne oppskriften er det ekte sjokolade i både kaken og sjokoladeglasuren. Vi har her valgt å bruke Freia Selskaps Sjokolade for en ekstra søt og intens smak av sjokolade, og som sprø og fruktig konstrast til kaken, kan du servere den med selvtørkede ananasbiter!

Total Time1 T 0 MIN
LettLett
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn
  • 150 gr smør
  • 200 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 125 gr valnøtter
  • 4 stk egg
  • 125 gr sukker
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 60 gr hvetemel
  • Glasur
  • 100 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • 50 gr smør
  • 2 ss sirup
  • Du trenger blant annet
  • bolle , visp, kjele, liten langpanne

FREMGANGSMÅTE

  1. Brownie

    Smelt smør og Freia Selskaps sjokolade i en kjele på svak varme.
  2. Hakk nøttene.

  3. Pisk egg, sukker og Freia Vaniljesukker godt.

  4. Bland så inn smeltet smør/sjokolade, hakkede nøtter og mel.

  5. Fyll røren i en liten langpanne og stek kaken på nederste rille ved 175 °C i ca. 25-30 minutter. Kaken skal være noe bløt i midten. Avkjøl kaken.

  6. Sjokoladeglasur

    Smelt smør, sjokolade og sirup til en jevn glasur.
  7. Hell glasuren over kaken mens den fremdeles står i formen, og sett kaken kaldt så glasuren stivner.

Detalj Tips

Kaken kan gjerne pyntes med tørket ananas. Skjær da fersk ananas i tynne skiver (3-5 mm), og tørk dem på rist i stekeovnen med ovnsdøren på gløtt. (40-50 °C i 3-4 timer). Selvgjort er velgjort!

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323