Vanilje- og makronfylte snurrer med blåbær
Kjenner du den deilige lukten av nystekt hvetebakst? Disse hvetebollene har masse deilig fyll med både vaniljekrem, makronfyll og blåbær. Bare husk og lage mange nok, de får nemlig bein å gå på!
2 T 30 MIN
Middels
SERVERER 20
SKRIV UT
INGREDIENSER
- Hvetedeig
- 3 dl melk
- 600 gr hvetemel
- 75 gr sukker
- 1.5 ts kardemomme
- 1 stk fersk gjær
- 1 stk egg
- 75 gr smør - romtemperert
- Fyll
- 1 pose Freia Makronfyll
- 1 pose Freia Skivede Mandler
- 25 gr pistasjenøtter
- 0.75 pk vaniljekrem , klar til bruk
- 200 gr frosne blåbær
- Du trenger
- Kjøkkenmaskin med eltekrok, kjevle, pensel, kniv, bakepapir
FREMGANGSMÅTE
Hvetedeig
Varm opp melken til ca. 30 °C. Ha alle ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smør og 1/2 dl av melken. Kjør deigen sakte sammen i 3 minutter. Øk tempo litt, og tilsett melken. Kjør deigen slik i 5 minutter, til glatt og smidig deig. Sett ned tempo, og tilsett litt og litt smør. Legg deigen på et melet bord, dekk til og la den heve i 1 time.Fyll
Kjevle ut deigen til et rektangel. Bland makronfyll etter anvisning på posen og smør utover deigen. La det være en 5 cm stripe øverst langs langsiden som ikke får fyll. Bre utover vaniljekrem på den nederste halvdelen av deigen og dryss bærene oppå kremen. Pensle den øverste stripen av deigen med litt vann eller egg. Rull sammen leiven til en pølse og legg den med skjøten ned. Skjær opp i 20 skiver og legg de i en smurt form, eller på brett med bakepapir. Dryss over hakket pistasj og mandelskiver. Sett på et lunt sted. Heves til dobbel størrelse, ca. 30-40 minutter. Stek snurrene på 200 °C i 15 minutter eller til de er gylden. Avkjøl og server.
Detalj Tips
Pynt gjerne med melisglasur.
Nøttefri: Lag snurrer uten makronfyll og uten nøttedryss.