Wenches brownies med nøtter
Det er få ting som slår saftige hjemmelagede brownies. Denne oppskriften inneholder nøtter og er veldig enkel å lage. Den kraftige sjokoladekaken er perfekt som dessert med is og bærsaus eller som et innslag på kakebordet til kaffen. I denne browniesoppskriften har vi valgt å bruke Freia 70% Kokesjokolade - for en ekstra mørk fyldig smak av sjokolade.
INGREDIENSER
- 200 gr nøtter : hasselnøtter, valnøtter, makedemianøtter og pekannøtter
- 100 gr Freia 70% Kokesjokolade
- 200 gr smør
- 450 gr sukker
- 4 stk egg
- 3 ts Freia Vaniljesukker
- 2 ts Freia Bakepulver
- 0.5 ts salt
- 3 dl hvetemel
- Du trenger blant annet
- stekebrett
- liten langpanne 25x30 cm
FREMGANGSMÅTE
Brownies
Grovhakk nøttene, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes på midterste rille i ca. 8 minutter.Brekk kokesjokolade i biter, og legg i en bolle sammen med smør.
Sett bollen over vannbad, bruk en kasserolle med vann, vannet skal ikke nå opp til bollen med sjokolade, varm opp på middels varm plate til sjokoladen og smøret har smeltet, og rør så til en glatt blanding.
Rør inn resten av ingrediensene. Vend inn nøttene, og fordel deigen i en liten bakepapirkledd langpanne, ca. 25x30 cm.
Stek browniesene i ovnen på nederste rille ved 175 °C i 35-40 minutter. Brownies skal være myk inni. Stekes den for lenge, blir den tørr.
Avkjøl i formen i 10-15 minutter. Del kaken i biter, og legg over på en rist for videre avkjøling. Brownies er mykt, bruk en stekspade.
Oppbevares i tett boks, men egner seg godt å fryses.
Detalj Tips
Kan bakes både med og uten nøtter.