Wenches sjokoladekake i langpanne
Dette er en utrolig enkel, saftig og god variant av sjokoladekaken. Ved å lage den som en langpannekake rekker den til mange mennesker og passer perfekt til anledninger som barnebursdager, dugnader og foreldremøter. Wenches sjokoladekake i langpanne er laget med en deilig sjokoladeglasur av smørkrem, som her pyntes med kokos, men man kan også bruke Seigmenn eller Non Stop for et litt yngre publikum.
Foto: Kim Holthe/Norsk Ukeblad
INGREDIENSER
- Bunn
- 6 stk egg
- 600 gr sukker
- 600 gr hvetemel
- 2 ss Freia Bakepulver
- 2 ss Freia Vaniljesukker
- 4 ss Freia Regia Bakekakao
- 4.5 dl melk
- 450 gr smør
- Smørkrem
- 500 gr melis
- 3 ss Freia Regia Bakekakao
- 5 ts Freia Vaniljesukker
- 0.5 dl appelsinjuice ev. sterk kaffe
- 175 gr smør
- Pynt
- kokos
- Du trenger blant annet
- langpanne
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Pisk sammen egg og sukker til eggdosis.Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og Freia Regia Bakekakao.
Bland tørrblandingen vekselvis med melk og smeltet smør i egge-dosisen. Ikke rør deigen for lenge, da har kaken lett for å bli tett og kompakt.
Hell deigen i bakepapirkledd langpanne. Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 °C i 30-40 minutter.
Smørkrem
Rør sammen smørkremen, og smør den over den lunkne kaken. Dryss over kokos til slutt.
Detalj Tips
Oppskriften kan deles på tre og stekes i en rund form, 24 cm, eller i en liten langpanne.