Støperiet
Har du en kreativ sjokolademaker i deg? Eller er du bare glad i sjokolade? På støperiet kan du forme din egen melkesjokolade og pakke den i selvdekorert emballasje. Ulike smaksprøver serveres også her som en del av det betalte besøket. Du kan selvfølgelig ta med deg sjokoladen hjem.
Opplevelsessenteret
Vi tar deg med på en reise i sjokoladens- og fabrikkens historie, helt tilbake til den gang toltekerne dyrket kakaotrær på 800-tallet. Dette er et morsomt og lærerikt univers for alle sjokoladeentusiaster, et interaktivt opplevelsessenter som byr på både kunnskap, smaksprøver, lek og moro.
Fabrikken
Her på Rodeløkka har sjokoladelukten fra Freia preget området siden 1889, og vi er stolte av å vise dere hjertet i bedriften. Vi går inn i fabrikkbygget og ser deler av sjokoladeproduksjonen. Det er ikke produksjon i helgene, men vi går inn for å se lokalene og maskinene.
Freiasalen
Freiasalen er kanskje Norges vakreste kantine. Veggene er dekorert med tolv malerier signert Edvard Munch, som en gang i tiden ble spesialbestilt av Freia. De sto ferdig til 25-årsjubileumet i 1923. I dag er Freiasalen fredet av Riksantikvaren, og er et lite stykke kunsthistorie.

UNDERVISNINGSMATERIELL

SJOKOLADENS HISTORIE
Et innblikk i kakaoens historie, fra da toltekerne dyrket kakaotrær i Sentral Amerika rundt år 800 frem til det ble spisesjokolade i 1828.

SLIK LAGER VI SJOKOLADE
Hvilke råvarer trengs for å lage sjokolade, og hva må skje med råvarene før vi kan nyte en ferdig sjokoladeplate?

FRA IDÉ TIL FORBRUK
Å lansere et nytt produkt er et tidkrevende prosjekt. Sjokoladen må gjennom en omfattende verdikjede før den endelig når frem til butikkhylla og forbrukerne.








