Freia

Om freia


Freia er en del av Mondelēz International, Norges ledende snackselskap. Våre norske røtter kan spores helt tilbake til etableringen av Freia i 1889. I 1898 gjorde Throne Holst bedriften om til et A/S, og det er dette året vi regner som starten på Freias historie. Åtte år senere, i 1906, ble Freia Melkesjokolade lansert, og i løpet det påfølgende århundret har Freia stått bak flere av Norges mest kjente og elskede merkevarer – som Japp, Kong Haakon konfekt, filmsjokoladen M og Kvikk Lunsj. Sjokoladeproduksjonen foregår fremdeles på fabrikken på Rodeløkka i Oslo.

Freia

bærekraft


Freia har vært en del av nordmenns liv, til hverdags og fest, i flere generasjoner. I løpet av disse årene har vi i takt med samfunnet, utviklet våre produkter, produksjonsmetoder og våre samarbeid. Vi har kontinuerlig fokus på bærekraftig utvikling, som for oss handler om å arbeide med hele verdikjeden – fra råvare til endelig produkt.

Freia

ofte stilte spørsmål


Lurer du på noe angående Freia eller produktene våre? Ofte lurer mange på de samme tingene. Vi har derfor samlet noen vanlige spørsmål og svar her: Q&A

kontakt oss


Dersom du har spørsmål eller reklamasjon knyttet til produktene våre, er du også velkommen til å kontakte oss via dette skjemaet.

Lurer du på noe angående våre produkter? Da kan du kontakte vårt kundesenter på telefon 21 53 08 57 eller kontakte Freia på Facebook

undervisningsmateriell


På våre undervisningssider tilbyr vi utfyllende informasjon til skoleklasser. Denne informasjonen kan brukes både i forkant og etterkant av besøket hos oss.

Freia

SJOKOLADENS HISTORIE


Et innblikk i kakaoens historie, fra da toltekerne dyrket kakaotrær i Sentral Amerika rundt år 800 frem til det ble spisesjokolade i 1828.

Freia

Fra idé til forbruk


Å lansere et nytt produkt er et tidkrevende prosjekt. Sjokoladen må gjennom en omfattende verdikjede før den endelig når frem til butikkhylla og forbrukerne.

Freia

Merkevarebygging


Det er viktig at merkevarer skiller seg ut fra mengden på en positiv måte. Forbrukere velger ofte merker etter hvordan de selv ønsker å fremstå. Men hvordan blir en merkevare til?

Freia

besøk freia


Visste du at du kan besøke Freia fabrikken  på Rodeløkka i Oslo?  Her ligger blant annet FreiaLand, et opplevelsessenter hvor du får en reise i sjokoladens historie, se våre flotte Munch malerier, støpe din egen sjokolade og se sjokoladeproduksjon.